Főoldal

Kevésen múlott!

Az E.ON OB I-es bajnokság 13. fordulójában az aligátorok nagy meccsen két góllal alulmaradtak a Debrecen ellen.

Kevésen múlott!

AVUS-Debreceni VSE 11-13 (2-5, 4-2, 2-2, 3-4). - Szombathely, AVUS-uszoda, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, A csoport, vezette: Németh A., Bene.

AVUS: HORVÁTH A. – Ekler B., KISS CS. 2, BASARA 3, Ukumanov, Takács 1, BAJ 2. Csere: Galambos, Polovic, Kutasi, Garancsy 1, Hajmási, KURUCZ 2. Edző: Matajsz Márk.

Debrecen: Lévai – KÁLLAY 4, DURIK 2, VIDOVIC 3, Szőke 1, Obradovic, Boros. Csere: Smitula, Fejős 1, Macsi 1, Dienes 1, Fekete. Edző: Komlósi Péter.

I. negyed
Míg a vasiak érvénytelen, a vendégek második támadásukból érvényes gólt szereztek: Szőke bombázott a bal felsőbe (0-1). Aztán Durik is betalált, két és fél percnyi játék után 2-0-ra vezetett a Debrecen. Aztán újabb vendéggól: 0-3 - időt is kért Matajsz Márk. Hatott, mert Kurucz révén megszerezte első találatát az AVUS: 1-3. Aztán a Debrecen következett, egy akció és egy büntetőgóllal: 1-5. Majd Takács távoli találatával 5-2-re feljött az AVUS.

II. negyed
A második negyedben egy akcióból először Polovic ziccerből leadott lövését fogta a kapus, aztán Garancsy trafálta telibe a felső kapufát. Ám végül Kiss Csaba bombázott a hálóba: 3-5!! Sajnos jött a válasz is: 3-6. Habár a szombathelyiek jól védekeztek, támadásban sokat rontottak, de jól védett a vendégek kapusa is. Aztán Baj húzta be a kapu torkából a kapuba a labdát, már csak kettő volt közte (4-6). Majd egy védekezési hibát kihasználva újra három góllal úsztak meg a hajdúságiak (4-7).  De ismét eljött Kiss Csaba, aki jobbról a rövid sarokba lőtt (5-7). Aztán 11 másodperccel a félidő vége előtt egy gyorsan elvégzett szabaddobást Ukumanov tett le Bajnak, aki nem hibázott: 6-7!

III. negyed
Basara szenzációs góljával indult a harmadik felvonás, egyenlített az AVUS: 7-7!!! Kimaradt helyzetek mindkét oldalon, majd Kiss passzát Kurucz húzta a hálóba, először vezetett a Szombathely: 8-7!Tombolt az addig sem visszafogott közönség! A szombathelyiek remek védekezésének köszönhetően – no és Horváth bravúrjaira is szükség volt – a debreceniek képtelenek voltak gólt szerezni. Egészen 40 másodperccel a harmadik negyed zárása előttig (8-8). Sőt, a végén egy elkerülhető góllal a vezetést is megszerezték (8-9).

IV. negyed
Egy szerencsés, többször is megpattanó góllal Kállay révén a vendégek szerezték a negyed első találatát (8-10). Majd ismét a vendégek következtek, ám Garancsy távoli bombagóljánál felcsillant a remény: 9-11. Egy szintén távoli góllal azonban ismét hárommal ment a Debrecen (9-12). "Gyerünk, gyerünk!" – kiabálta játékosainak Matajsz Márk. Aztán a debreceniek kapusát, Lévait kellett ápolni, aki információink szerint agyrázkódást szenvedett. Ment, hajtott az AVUS ám, 2.22-vel a lefújás előtt Stefan Vidovic gólja eldöntötte a meccset: 9-13. Noha Basara is betalált, sőt rövidesen lekopírozta mutatós gólját, többre már nem futotta, 13-11-re nyert a Debrecen.

Az aligátorok jól harcoltak, egy pillanatra sem adták fel a mérkőzést, ám az első negyedben túl nagy előnyt adtak ellenfelüknek. Habár visszajöttek a meccsbe, a vezetést is átvették, ez túl sok energiájukat emésztett fel.

További eredmények: BVSC-Szolnok 9-10, Vasas-FTC 4-17, UVSE-Kaposvár 7-11.

 

További képek

Vissza a Hírek oldalra