Főoldal

Jobb volt a listavezető Pécs

Az E.ON OB I-es bajnokság alsóházi rájátszásának 3. fordulójában a Pécs nyolc góllal nyert az AVUS ellen.

Jobb volt a listavezető Pécs

AVUS-Pécsi VSK-Mecsek Fűszért 6-14 (1-4, 2-5, 2-3, 1-2)

Szombathely, AVUS-uszoda, 100 néző, B I-es vízilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 3. forduló, vezette: Csanádi, Bene

AVUS: Horváth A. - Takács 1, Kiss Cs. 1, Baj, Basara, Ukumanov 1, Garancsy 2. Csere: Kovács B., Baranyai, Polovic, Eker B. 1, Kutasi, Juhász M., Hajmási. Edző: Matajsz Márk.

Pécs: Józsa - Csacsovszky A. 4, Lajkó 2, Chilkó 1, Szatmári 3, Rakonjac, Krizsán. Csere:  Horváth Zs., Zerinváry, Csaba 3, Csacsovszky E., Safrankó 1, Sebestyén. Edző: Lukács Gergely.

I.negyed

Másfél perc elteltével az első emberelőnyös szituációját Csacsovszky Alex révén kihasználta a Pécs (0-1). Nem sokkal később Lajkó is betalált: 0-2. Majd Csacsovszky Alex zárt le góllal egy gyors támadást: 0-3. Nem indult tehát valami jól a meccs az aligátorok számára…Viszont jobban folytatódott: egy szépen kijátszott támadás végén Takács húzta a jobb felsőbe a labdát: 1-3. Szigorított védekezésén az AVUS, ám támadásban nem sokat javult a hazai csapat teljesítménye. Viszonylag korán és meglehetősen pontatlanul lőtték el a labdákat a kissé fásultan vízilabdázó hazaiak. A pécsiek viszont újabb gólt szereztek (1-4).

II. negyed

A második negyedet – csakúgy mint az elsőt – góllal kezdték a pécsiek, már 5-1, oda. Aztán Garancsy büntetőből szépített: 2-5. A másik oldalon Lajkó – szintén büntetőből – szerzett újabb gólt: 2-6. Csacsovszky Alex szép góljával már öttel ment a Pécs: 2-7. Sajnos nem volt megállás, négy és fél perccel a negyed vége előtt már 2-8-ra módosult az eredmény. Aztán jött Kiss Csaba, és az eredményjelző 3-8-at mutatott. Nem sokáig, mert ismét visszaállt a hat gól (3-9).

III.negyed

A harmadik negyed első gólját a szombathelyiek szerezték, nem is akármilyet. Ukumanov szép mozdulattal emelt a kapus felett a hálóba: 4-9. Nem sokáig örülhettünk, egy szerencsés góllal megszerezte tizedik találatát a Pécs: 4-10. Basara szép lövése nem ért gólt, a másik oldalon Szatmárié igen: 4-11. A szombathelyiek nem adták fel, próbáltak közelebb férkőzni ellenfelüknél, de a pécsiek kapusa, Józsa remek formában védett. Aztán Ekler indította a megúszó Garancsyt, akit hiába üldözött két pécsi, beverte a labdát a bal felsőbe: 5-11. Ám Chilkó is betalált, egytucatnál járt a mecsekaljai együttes: 5-12. Ezt a negyedet viszont összességében csak 3-2-re nyerte a pécsi csapat. Ez is valami.

IV. negyed

A zárónegyed elején vaktölténnyel tüzeltek a csapatok, sokáig nem született gól. Öt perccel a mérkőzés vége előtt Csacsovszky Alex talált be: 5-13. Majd Ekler Bendegúz is: távolról, bombagólt ragasztott a jobb alsóba (6-13). Ebben a negyedben kevés gondot fordítottak a csapatok a védekezésre, s csak lőttek, de nem töltöttek. De javarészt pontatlanul. Aztán nem volt hátra egy perc amikor újabb pécsi találatot jegyezhettünk fel: 6-14.

A pécsiek biztosan nyertek a múlt szombati, fontos szegedi bajnokit még a kezükben (lábukban) érző szombathelyiek ellen.

A két edző, valamint Kiss Csaba és Szatmári Kristóf meccs után nyilatkozatát facebook-oldalunkon megnézhetik.

További eredmények: VasasPlaket–ContiTech Szeged-Diapolo 9–2 (3–1, 4–0, 1–0, 1–1), Metalcom-Szentes–UVSE 9–7 (2–1, 1–2, 4–2, 2–2). A Tatabánya-Kaposvár meccset március 31-én rendezik.

További képek

Vissza a Hírek oldalra