Főoldal

Jó csapattá értek a fiatalok

A harmadik helyen áll az AVUS a Dunántúli Gyermek IV. bajnokságban, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a sorozat.

Jó csapattá értek a fiatalok

A Dunántúli Gyermek IV. bajnokságban szereplő, Stojadinov Nikola vezette AVUS remekül szerepelt a vírus miatt végül csonka bajnokságban. A 2008-as születésű aligátorok az alapszakasz A csoportjában kilenc meccsüket megnyerték, mindössze egy döntetlent játszottak, 149 gólt dobtak, 25-öt kaptak, 25 ponttal megnyerték csoportjukat a második Vác előtt. A harmadik helyen a Sopron, a negyediken a Győri Vízisport Egyesület, az ötödiken a Pápa, a hatodikon az Új Hullám SE végzett.

A három csoport (A, B, C) első két-két helyezettje jutott a felsőházba, az A csoportból a mieinken kívül a Vác kvalifikálta magát. Az 1. fordulóban az AVUS a Vácot 9-4-re verte, a Balaton VK-val 7-7-re végzett. A második fordulóban a Nagykanizsát 10-6-ra győzte le, a Kaposvártól 11-7-re kikapott. A 3. fordulót aztán a járvány miatt már el kellett halasztani, így az AVUS – bár helyezéseket a szövetség egyik osztályban sem hirdetett – végül a harmadik helyen zárta a felsőházat, azaz a csonka-bajnokságot.

- Amikor a fiatalokkal elkezdtem dolgozni, bíztam bent, hogy fogékonyak lesznek a tanulásra – mondta Stojadinov Nikola. – Már csak azért is, mert olyan korban voltak, hogy erre nagy esélyt láttam. Ugyanakkor ez az egyik legnehezebb kor is, hiszen minden pozíciót meg kell tanulniuk, meg kellett tanulniuk centerezni, bekkelni és így tovább. Noha a Dunántúli Gyermek IV-es bajnokság nem a legerősebb sorozat, de a célt, a fejlődés abszolút szolgálták a meccsek. Az alapszakaszt veretlenül megnyertük, majd a középszakaszban játszottunk már jóval erősebb csapatok ellen is. A további fejlődést szolgálva edzőmérkőzéseken vízbe szálltunk a horvát Medvescak Zagrebbal és utaztunk volna Szerbiába is – ám utóbbi a koronavírus miatt meghiúsult. És ugye a bajnokság is félbeszakadt. Pedig jól szerepeltünk, összesen 13 meccsből 11-et megnyertünk egy-egy döntetlen és vereség mellett. Nem csak az eredményességgel lehettem elégedett, hanem a fiatalok önmagukhoz képest nagyon sokat fejlődtek. Kialakult egy csapat, egy jócsapatszellem is. Hetente hat vagy hét tréningünk volt, de kiváló volt az edzéslátogatottság, úgy vettem észre, a gyerekek szerettek edzésre járni. Nagyon rosszkor jött tehát a járvány. Egyénileg senkit sem emelnék ki, mint mondtam, valamennyien sokat fejlődtek, ha így folytatják, szép jövő előtt áll a csapat.

A csapat tagjai. Horváth Csanád, Szabó Lázár, Doma Emma, Szerb Janka, Szalai Balázs, Leibinger Norbert, Minier Maya, Gellén Szilárd, Nagy Levente, Halmágyi Zétény, Kovács Áron, Farkas Benedek, Molnár Noel, Petneházi Krisztián, Windisch Bulcsú, Magos Máté, Czibók Belián, Spitzer Vendel, Horváth Boldizsár, Wilheim Kristóf.

Vissza a Hírek oldalra