Főoldal

Ismét a hajrá döntött

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 9. fordulójában az AVUS két góllal alulmaradt a Budapest Honvéd ellen.

Ismét a hajrá döntött

AVUS-Budapest Honvéd 9-11 (0-1, 3-2, 3-3, 3-5).  – Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Csizmadia, Tóth I.

AVUS: HORVÁTH A. – EKLER B. 3, Jovanovics 1, Turnai, MARNITZ 3, Irmes 1, Takács J. Csere: Polovic, Szabó B. 1, Szőke B., Szőke Sz., Sági, Hajmási. Edző: Matajsz Márk.

Honvéd: DECKER – Kardos 1, Szirányi, FÜLÖP 2, Szívós 2, Juhász, MANHERCZ 2. Csere: Lukács, TÓTH GY. 2, dr. Illés, Simon 1, Fejős 1, Gregor. Edző: Merész András.

Az első támadások mindkét oldalon kimaradtak, sőt, a vendégek büntetőből sem tudtak betalálni, Horváth bravúrral védett. A folytatásban sem változott a helyzet, kapufák ez egyik, kapufák a másik oldalon, de gól egészen két perccel a negyed vége előtt nem esett. Ekkor Manhercz távoli lövéssel törte meg a gólcsendet (0-1). A szombathelyi lövéseket könnyen hatástalanította Decker, az első negyedben mindössze egy gól született.

A második negyedet viszont egy távoli, szépségdíjas góllal kezdték az aligátorok (1-1). Aztán Horváth óriási védett, ám Tóth hamarosan betalált (1-2). Horváth percei következtek, az AVUS kapusának eszén nem tudtak túljárni. Aztán az aligátorok egy lefordulás után Ekler találatával egyenlítettek (2-2), majd Irmes góljával bő egy perccel a negyed vége előtt a vezetést is megszerezték (3-2). Ám egy vitatható büntetőből egyenlítettek a fővárosiak.

Szünet után a vendégek találtak be először, ám Ekler éles szögből szép gólt szerzett (4-4). A rutinos Szívós büntetőjével aztán újra a fővárosiak vezettek, majd egy újabb góllal már kettővel mentek (4-6). Ám Marnitz vállára kapta csapatát, két gyors góljával kiegyenlítettek a vasiak (6-6).

A mindent eldöntő negyedik negyed jól, Marnitz (7-6) góljával indult a vasiak számára, ám – csakúgy mint a korábbi, BVSC elleni meccsen – ezúttal sem tudták megtartani előnyüket. Felváltva estek a gólok, négy perccel a lefújás előtt 9-8-ra átvették a vezetést a vendégek. A vasiak mindent megpróbáltak, ám míg ők kihagyták helyzeteiket, ellenfelük büntetett. Másfél perccel a vége előtt három góllal vezetett a Honvéd – eldőlt a meccs.

Eredmények a 2. fordulóból: BVSC-Szentes 12-7, Eger-Vasas 12-8.

Vissza a Hírek oldalra