Főoldal

Indul a középszakasz!

A 14. helyen várja a szombaton kezdődő OB I-es vízilabda-bajnokság középszakaszát az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület

Indul a középszakasz!

Véget ért az OB I-es vízilabda-bajnokság alapszakasza, a 16 együttes két csoportban, körmérkőzéses rendszerben játszott. A Matajsz Márk vezette AVUS három győzelemmel és a zárófordulóban elért döntetlennel, tíz ponttal várja a folytatást – a vasiak az alsóházban, a 9-16. helyért szállnak vízbe.

Az A csoportból az AVUS mellett a Pécs, a Szentes és a KSI, a B-ből a Tatabánya, az UVSE, a Vasas és a Kaposvár szerepel az alsóházban. Az együttesek korábbi, saját csoportbeli riválisukkal már nem, csak a másik ágról érkezőkkel játszanak. Ezt követően a 9-12. és a 13-16. helyért meccselnek a csapatok, majd következnek a végső helyosztók.

– Elégedett vagyok a csapat szereplésével, csakúgy mint a szerzett pontok számával – mondta Matajsz Márk, az AVUS edzője. – A pécsi, 18-7-re elveszített összecsapás kivétel valamennyi meccsünk vállalható volt. Hiányérzetem a Honvéd (5-8) elleni idegenbeli és a Szentessel (5-5) szembeni hazai mérkőzésen volt igazán - mindkét együttes papíron erősebb nálunk, ám rutintalanságunk miatt ezekből a meccsekből nem tudtunk többet kihozni. Pedig volt rá esélyünk. Viszont kiemelném a Pécs (10-7) elleni hazai találkozónkat, ahol kiváló játékkal nyertünk. Látni kell, hogy a legutóbbi bajnoksághoz képest nehezebb dolgunk van, erősebb a mezőny, másrészt ellenfeleink sokkal jobban  felkészültek belőlünk. Már nem egy újonccsapat vagyunk, hanem olyan együttes, amely egy-két élcsapat kivételével valamennyi gárdának egyenrangú ellenfele. Az alapszakasz sem volt egyszerű, de a java csak most következik: kemény menetelés előtt állunk. Természetesen a bentmaradás a cél, ennél vérmesebb reményeink nem lehetnek. Elég megnézni, hogy riválisaink játékosai hány OB I-es meccset játszottak eddig és mennyit a mieink. Vékony a keretünk, ha betegségek, sérülések közbejönnek, gondban vagyok. A négy hazai meccsünkből jó lenne minél többet megnyerni és idegenből is muszáj pontokat hoznunk. Nyilván minden meccsnek úgy megyünk, hogy nyerni akarunk, de tisztában kell lenni a realitásokkal. Ne a tavalyi 13. helyből induljunk ki, ami erőn felüli teljesítmény volt.

1. forduló, március 2.,17.00: UVSE–AVUS, 2. forduló, 6., 19.30: Kaposvár–AVUS, 9., 3. forduló, 16.00: AVUS–Tatabánya, 4. forduló, 16., 18.00: Vasas–AVUS, 5. forduló, 23., 16.00: AVUS–UVSE. Április 10., 6. forduló, 19.00: AVUS-Kaposvár, 7. forduló, 17. (még nincs pontos időpont): Tatabánya-AVUS, 8. forduló, 27., 16.00: AVUS–Vasas.

Vissza a Hírek oldalra