Főoldal

Illusztris vendégek a Gothard iskolában

Illusztris vendégek látogattak el a Gothard Jenő Általános Iskolába. A magyar férfi vízilabda-válogatott, szövetségi kapitánya, valamint a szövetség elnöke tette tiszteletét az iskolában.

Szinte zsúfolásig megtelt a Gothard Jenő Általános Iskola tornaterme az esti, Málta elleni világliga-selejtezőt az AVUS uszodájában játszó magyar férfi vízilabda-válogatott érkezésére. Ez cseppet sem meglepő: a suliban ugyanis 100 gyermek vízilabdázik az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületben (AVUS), melynek szakmai igazgatója, dr. Vincze Balázs és elnöke, Juhász Tibor szintén ellátogatott az iskolába. 
 

– Nagy megtiszteltetés iskolánk számára, hogy  fogadhatjuk a magyar vízilabdasport kiválóságait – mondta Nagyné Tancsics Ildikó az iskola intézményvezetője. – Iskolánk vízilabdás képzése 14 éve kezdődött az AVUS-sal történt megállapodás alapján. A Juhász Tibor elnök vezetésével működő egyesület azóta is meghatározó iskolánk sportéletére. Évente körülbelül 30 tanulónk választja a vízilabdát, jelenleg is százan pólóznak. Egykori tanítványaink közül sokan játszanak budapesti klubokban, hatan pedig az AVUS OB I-es csapatának tagjai. Közülük Ekler Bendegúz a juniorválogatott tagja. 

– Juhász Tibor és az iskola felismerte az első lépést: a tanulás és a sport ugyanis kéz a kézben jár – mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Vári Attila. – Nemrégen új uszodát adtunk át, világeseményeket rendeztünk Szombathelyen, szépen haladunk tehát előre. De még van egy komoly álmunk, szeretnénk a Gothard iskolát tovább bővíteni.

A látogatás végén az egyik gothárdos hatodik osztály látványos műsorral és ajándékokkal kedveskedett a vízilabdázóknak, akik szintén nem érkeztek üres kézzel: többek között csapatfotókat dedikáltak a fiataloknak.
Ezt követően Vári Attila, Juhász Tibor, dr. Vincze Balázs a Markusovszky Kórház gyermek és csecsemőosztályára látogatott el, ahol kisebb-nagyobb ajándékokkal igyekeztek jókedvre deríteni a beteg csöppségeket. Kis szivacsvízilabdákat,  szaloncukrokat, társasjátékokat hoztak a gyermekeknek, akik megilletődve, de roppant hálásan fogadták a meglepetést.

 

Vissza a Hírek oldalra