Főoldal

Horvát sztárcsapat az uszodaavatón!

Pénteken 19 órakor a 16-szoros jugoszláv/horvát bajnok HAVK Mladost Zagreb ellen avatja új uszodáját az OB I-es Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS).

Horvát sztárcsapat az uszodaavatón!

Noha már hetek óta az új uszodában edzenek az AVUS együttesei, a hivatalos nyitómérkőzést pénteken rendezik. Az ellenfél egy igazi sztárcsapat, a horvát Mladost Zagreb. A zágrábiak hatszoros jugoszláv bajnokok, majd Horvátország önállósodása után tízszer végeztek az első helyen a horvát ligában. Emellett egyszer elhódították a Jugoszláv, hatszor pedig a Horvát Kupát. A nemzetközi porondon is letették névjegyüket: a LEN/Bajnokok Ligáját 11-szer hódították el, utoljára 2000-ben. Egyszer megnyerték a LEN-kupát, négyszer a LEN Szuperkupát, és háromszor a LEN Kupagyőztesek Európa Kupáját.

A Veselin Duho irányította együttes – amely jelenleg a horvát első osztály második helyén áll – csütörtökön érkezik Szombathelyre, és szombatig marad. A két klub kapcsolata nem újkeletű: már többször jártak a horvát fővárosban az AVUS különböző korosztályos csapatai, legutóbb november közepén töltött ott három napot a felnőtt- és két utánpótlásgárda is. Ami a pénteki programot illeti, 18 órakor kezdődik a ceremónia, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, aztán dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, végül Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke mond köszöntőt. Ezt követően Gaál Sándor plébános áldja meg az uszodát, majd „Az első karcsapástól az OB I-ig” címmel az AVUS történetét bemutató filmet láthatják nézők.

Az AVUS-Mladost Zagreb meccs 19 órakor kezdődik, a belépés ingyenes. Érdemes időben érkezni, mivel az uszoda összesen 250 férőhelyes.

Vissza a Hírek oldalra