Főoldal

Helytálltunk a világ egyik legjobb csapata ellen

Az E.ON OB I-es bajnokság 10. fordulójában az AVUS remekül játszva alaposan megszorongatta a legutóbbi ezüstérmes OSC-t.

Helytálltunk a világ egyik legjobb csapata ellen

AVUS-A-Híd OSC-Újbude 7-11 (2-4, 2-2, 2-3, 1-2). - Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Várkonyi, Marjay.

AVUS: HORVÁTH A. – Polovic, Jovanovic, Marnitz 1, Sági 1, IRMES 2, TAKÁCS J. 2. Csere: Ekler Zs., Szabó Bence 1, Hajmási, Szőke Sz., Sebestyén, Szőke B. Edző: Matajsz Márk.

OSC: Lévai – Salamon, MANHERCZ 3, ERDÉLYI 2, UBOVIC 3, Bundschuch 1, Burián 1. Csere: Szabó Balázs, Kovács G. 1, Seman, Tóth M., Ukropina. Edző: Vad Lajos.

A mérkőzés előtt Bánfi Péter, az AVUS elnöke, dr. Vincze Balázs szakmai igazgató és két utánpótlás-játékos, Doma Máté és Horváth Richárd köszöntötte és ajándékozta meg a friss Európa-bajnoki aranyérmes Manhercz Krisztiánt és Erdélyi Balázst. A harmadik aranyérmes, Hárai Balázs nem volt a fővárosiak utazó keretében - de ő is megkapta az ajándékot, amelyet csapattársai juttatnak el neki. Rajta kívül az EB- bronzérmes montenegrói légiós, Drasko Brguljan is pihenőt kapott. A szombathelyiektől Turnai Bálint és Ekler Bendegúz sérülés miatt csak a lelátóról nézhette az addigi kilenc meccséből kilencet megnyerő, listavezető elleni meccset.

A mérkőzés első gólját – némi meglepetésre – a szombathelyiek szerezték, Sági büntetőjével Ám hamar egyenlített a tavalyi ezüstérmes OSC: Ubovics talált a hálóba (1-1). Aztán Manhercz révén már a fővárosiak vezettek és mivel Erdélyi is betalált, három és fél perccel a negyed vége előtt kettővel mentek a ritmust egyre inkább elkapó vendégek. Ám Irmes lefordulás után szerzett góljával felzárkóztak a hazaiak (2-3). A negyed utolsó találatát azonban a fővárosiak szerezték. A második negyedben hiába dolgozott ki kecsegtető lövőhelyzeteket az AVUS és védett nagyokat Horváth, újabb gólokat a listavezető szerzett. Aztán Szabó büntetőből faragott az előnyön (3-6). Majd Marnitz talált be távolról (4-6). Horváth Alex pedig egy közeli lövést védett bravúrral. Az AVUS kapusa a harmadik negyedben ott folytatta ahol abbahagyta, újabb nagy védést mutatott be. Felváltva estek a gólok, Takács János gyönyörű akció végén szerzett góljával 7-5-re felzárkózott a hazai csapat. Ám az OSC két gólnál nem engedte közelebb a hazai együttest, sőt, a harmadik negyed végére négy találattal (5-9) elhúzott. Ám az aligátorok nem adták fel, Irmes gyönyörű góljával közelebb zárkóztak. A negyedik negyedet tehát hárommgólos vendégelőnnyel kezdték a csapatok. Horváth Alex változatlanul remek formában védett, „lehúzta a redőnyt”. Aztán egy szép bejátszás után Takács találatával ismét csak kettővel vezetett az OSC (7-9). Felcsillant a remény az óriási bravúrra, az egyenlítésre, tomboltak a szurkolók. Ám az Európa-bajnok Manhercz gólja kissé lehűtötte a kedélyeket, újra három volt közte: 7-10. Hiába védett Horváth ismét nagyot, elöl pontatlanok voltak az aligátorok, zsinórban három támadást is elkapkodtak. Az OSC végül rutinosan játszva 11-7-re nyert, de ezúttal a vesztes csapatnak sincs oka a szégyenkezésre: az AVUS remekül helytállt, az utolsó két percet leszámítva végig meccsben volt.

Vissza a Hírek oldalra