Főoldal

Helytálltunk a bajnok otthonában

Az OB I-es vízilabda-bajnokság A-csoportjának 8. fordulójában az AVUS a bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája-győztes Szolnok otthonában szállt vízbe.

Helytálltunk a bajnok otthonában

Szolnoki Dózsa-AVUS 20-8 (5-1, 7-2, 4-2, 4-3). – Szolnok, 300 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Mucskai, Tóth S.

Szolnok: Kardos - BÁTORI 6, Zalánki 1, Prlainovic 1, MEZEI 2, CUK 5, Jansik. Csere: Hörömpő, Kovács M., HANGAY 2, Szeghalmi, YOUNGER 2, Kis, Fülöp 1. Edző: Cseh Sándor.

AVUS: KOVÁCS B. - Polovic, Takács 1, BASARA 3, Ukumanov 1, Garancsy, Hajmási 1. Csere: Baranyai, EKLER ZS. 1, Doma, Baj, Galambos, KURUCZ 1. Edző: Matajsz Márk.

A szombathelyiek edzője, Matajsz Márk pihentette Kutasi Rómeót, Kiss Csabát, Vladimir Cveticet és Ekler Bendegúzt. Nem egészen 20 másodperc elteltével Cuk góljával megszerezte a vezetést a Szolnok, majd egy perc múlva Bátori is betalált. A sorminta nem folytatódott, Ukumanov szépített (2-1). Aztán ismét beindult a hazai henger, másfél perc alatt három gólt dobtak a hazaiak (5-1). A második negyedben igyekezett közelebb kerülni ellenfeléhez az AVUS, ám míg a vasiaktól csak Basara talált be, addig a szolnokiak zsinórban dobták góljaikat, a félidőben 12-3-ra vezettek.

A harmadik negyedben 14-3-ra elhúzott a Bajnokok Ligája-győztes Szolnok, aztán már felváltva potyogtak a gólok. Az aligátorok jól küzdöttek, az utolsó két negyed már szorosabb eredményt hozott. A vasiaknál góllal mutatkozott a mindössze 14 éves Ekler Zsombor.

Cseh Sándor: – A nyolc kapott gólt egy kicsit sokallom, de azt tudni kell, hogy három tizenöt éves serdülőkorú pólósunk is helyet kapott most csapatunkban. Emiatt egy kicsit felforgatott összeállításban játszottunk, de ezen nem szabad problémáznunk.

Matajsz Márk: - Az első két negyedben kicsit bealudtunk a mérkőzésbe, után felvettük a kesztyűt a Szolnokkal, amelynek nyolc gólt dobtunk - ez dicséretes teljesítményt. Külön gratulálok Ekler Zsombor bemutatkozásához és első OB I-es góljához.

További eredmények: Vasas-UVSE 6-8, BVSC-Debrecen 6-10, FTC-Kaposvár 13-3.

A csoport állása: 1. Szolnok 27, 2. FTC 15, 3. 3. BVSC 13, … 6. AVUS 6 pont.

 

További képek

Vissza a Hírek oldalra