Főoldal

Három negyed remeklés után vereség

Egészen az utolsó negyedig volt esélye a pontszerzésre az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 11. fordulójában az AVUS-nak a Vasas otthonában.

Három negyed remeklés után vereség

Vasas Plaket–AVUS 13-8 (3-3, 1-2, 4-2, 5-1). – Budapest, Komjádi Uszoda, 100 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Mucskai, Berki. 

Vasas: JÓNÁS – SÉLLAY-RAUSCHER 2, Simon, Bóbis, Makszim, Takács B., Babay. Csere: Hőna, Burián 1, MARNITZ 6, dr. Steinmetz 2, Hajdú, Bencz 2. Edző: Földi László.
 

AVUS: HORVÁTH A. – Basara 1, Kiss Cs. 1, Galambos, Kutasi, Takács, GARANCSY 2. Csere: Ukumanov 1, EKLER B. 2, Baj, Hajmási, Kurucz, Polovic 1. Edző: Matajsz Márk. 

Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 10/6
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. –

Valamivel több, mint fél perc elteltével emberelőnyből Ekler góljával vezetést szerzett az AVUS, majd  Kiss Csaba is betalált (0-2). Aztán a hazaiak is gólt dobtak, de a fegyelmezetten védekező, támadásban  pontosan vízilabdázó aligátorok újra és újra megszerezték a vezetést.

A második negyed közepén Ekler góljával ismét kettővel (3-5) mentek a szombathelyiek. A félidőre egy maradt (4-5) a különbségből.

A harmadik negyedben sokat hibáztak a felek, aztán 7-6-ra fordítottak a fővárosiak, de Basara egalizált, ám a negyed végén az ellenállhatatlanul játszó Marnitz góljával 8-7-re a Vasas vezetett.

Az utolsó negyedre rátett egy lapáttal az angyalföldi gárda, és noha 10-8-nál Garancsy gólja után még felcsillant remény, a hajrában kijött a nagyobb rutin: 13-8 a vége.

Az AVUS három negyeden keresztül teljesen egyenrangú ellenfél volt, az utolsó nyolc percre azonban kijött a tudásbeli különbség.

Matajsz Márk: – Három negyeden keresztül jó tartottuk magunkat, utána viszont kijött az ellenfél nagyobb rutinja, és el is fáradtunk. Büszke vagyok a csapatomra, megyünk tovább, ugyanis nekünk nem itt kell nyernünk.

További eredmények: FTC–Debrecen 15-9, BVSC–UVSE 14-8. A Szolnok–Kaposvár (18-2) mérkőzést már korábban lejátszották.

Az A csoport állása: 1. Szolnok 33, 2. FTC 30, 3. BVSC 22, 4. Vasas 15, 5. Debrecen 10, 6. Kaposvár 9, 7. AVUS 6, 8. UVSE 4 pont.

További képek

Vissza a Hírek oldalra