Főoldal

Harmadik és negyedik hely

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) U13-as csapata a negyedik, az U17-es a harmadik helyen végzett az Ifjúsági Vízilabda Karneválon.

Harmadik és negyedik hely

Két korosztályban – U13-ban és U17-ben – szálltak vízbe a csapatok a Tófürdőn rendezett három napos nemzetközi Ifjúsági Vízilabda Karneválon. Az U13-asoknál két csoportban tíz, az U17-eseknél összesen hat együttes szerepelt. Az U13-asoknál a csoportmeccsek után a két csoportelső az első, a két második a harmadik, a két harmadik az ötödik helyért játszik – és így tovább. Az U17-eseknél a körmérkőzések után az első két helyezett az első, a harmadik és a negyedik a harmadik, az ötödik és hatodik az ötödik helyért csapott össze. Az U13-asoknál a Péter Imre és Hajmási András vezette AVUS a csoportmeccsek során a Szegedet 10-9-re, a Póló I. csapatát 15-4-re, a BVSC II-öt 17-6-ra verte, míg az Oázistól 13-8-ra kikapott. Az aligátorok csoportjukban a második helyen végeztek, így a másik ág másodikjával, a Péccsel mérkőztek a helyosztón. Mivel 14-8-ra kikaptak, a negyedik helyen végeztek. A döntőben a BVSC I. 16-4-re legyőzte az Oázist. A gólkirály az aligátorok pólósa, Kovács Kevin lett.

- A mieinkkel egykorú együttesek ellen jól játszottunk a csoportmeccsek során, de sajnos a nálunk idősebbektől kikaptunk - mondta Péter Imre. - A Pécs elleni bronzmérkőzést rosszul kezdtük, az első öt percben elhúzott az ellenfél és innen már nem tudtunk visszajönni a meccsbe. Nagyon jó és hangulatos tornát vettünk részt, amely remekül szolgálta a felkészülést. Kiváló edzéslehetőség volt játékosaink számára, amely megmutatta miben kell még fejlődnünk. 

Az AVUS kerete. Horváth Levente, Mihalcsics Tamás, Goldschmidt Dominik, Somos Zsombor, Sántha Csongor, Gutléber Máté, Makarenko Balázs, Kovács Kevin, Dombóvári Dávid, Sásdi Noel, Doma Máté, Galambos Ádám, Horváth Richárd, Tancsics Nándor. Edző: Péter Imre, Hajmási András.

Az U17-eseknél a Gortva Zoltán irányította szombathelyiek a finn Kuhat ellen 13-5-re, a BVSC I. ellen 11-4-re, a Póló ellen 15-4-re nyert, az UVSE-től 10-9-re, a Pécstől 7-6-ra kikapott. Az AVUS a harmadik helyen zárt, így a bronzéremért a Kuhat ellen szállt vízbe és 14-5-re nyert – megszerezte tehát a bronzérmet. A fináléban a Pécs 11-4-re verte az UVSE-t. A torna gólkirály Ekler Zsombor (AVUS) lett.

-Hasznos volt számunkra a torna, amelyet a felkészülés fontos részének tekintettünk - elsősorban a 2003-as születésűeknek adtam lehetőséget - mondta Gortva Zoltán. - Mindkét vereségünket szoros, egygólos meccsen szenvedtük el, úgyhogy ezekre a találkozóka lehet építeni.

Az AVUS kerete. Horváth Dániel, Antoni Barnabás, Prácser Botond, Kátai Csongor, Sántha Lázár, Ekler Zsombor, Polgár Gábor, Zubrits Péter, Juhász Samu, Makrai Kornél, Fatalin Tamás, Pónya Szilárd, Szabó Bence, Varga Botond. Edző: Gortva Zoltán.

Vissza a Hírek oldalra