Főoldal

Győztes fiatalok!

Serdülő, gyermek és ifjúsági csapatunk kitett magáértTatabányán is. Megnyerte a kvalifikációt!

Győztes fiatalok!

A közelmúltban Tatabányán, a Kaposvár és a házigazda Tatabánya társaságában szerepelt a Gortva Zoltán vezette ifjúsági és serdülő, valamint a Péter Imre irányította gyermekcsapatunk. Az elmúlt bajnokságban elért eredmények alapján ugyanis az AVUS három csapatának azért kellett vízbe szállnia, hogy a 2019/20-as bajnokságban is a kiemelt bajnokságban szerepelhessen. Nos, a feladatot teljesítették a fiatalok, a három együttes eredmény összeadva az aligátorok végeztek az élen, így a következő bajnokságban is a legmagasabb szinten vízilabdázhatnak!

A lebonyolítás azonban megváltozott, a kissé bonyolult rendszer lényege, hogy a három bajnokságban az első nyolc a felső, a második nyolc az alsóházban játszik – azaz nem játszik mindenki mindenkivel, mint korábban. Tehát az ugye eldőlt, hogy az ifi a serdülő valamint a gyermekcsapatunk már biztosan az első osztályban marad, a következő hetekben pedig az kiderül, a felső, vagy az alsóházban szerepelnek tovább.

A következő körben szombaton a három együttesünk a szolnoki selejtezőcsoportban vív körmérkőzést a házigazda Szolnokkal, a BVSC-vel és a Szegeddel.

Tatabánya, kvalifikáció az első osztályért

Ifjúsági

AVUS-Kaposvár 13-12 (3-2, 6-3, 2-4, 2-3). Az AVUS gólszerzői: Ekler Zs. 6, Baranyai 3, Polgár 2, Kátai, Szabó B. 1-1.

- Nagyon szoros mérkőzést vívtunk, a kaposváriak fizikálisan nagyon erősek voltak, így elsősorban a párharcokra helyezték a hangsúlyt. A mérkőzés elején jól működött az M-zóna, és a kapusteljesítményünk is kiváló volt – mondta Gortva Zoltán.

Tatabánya-AVUS 8-9 (0-3, 3-1, 3-2, 2-3). Az AVUS gólszerzői: Ekler Zs. 5, Baranyai 3, Kátai 1.

- Sorsdöntő mérkőzés volt, hiszen amennyiben a hazaiak két vagy több góllal nyertek volna, az ő csapataik játszhattak volna az első osztályban. Kapusunk nagyon jól védett és rengeteg jó egyéni teljesítmény volt a mezőnyben is. A fiúk szívüket-lelküket kitették, úgymond meghaltak a győzelemért a vízben. Nagyon büszke vagyok rájuk! Óriási siker a bentmaradás a klubnak! – mondta Gortva Zoltán.

Serdülő

AVUS-Kaposvár 15-4 (6-2, 4-0, 2-1, 3-1). Az AVUS gólszerzői: Ekler Zs. 7, Prácser 3, Polgár, Szabó B. 2-2, Fatalin 1.

Tatabánya-AVUS 9-15 (2-3, 1-4, 3-5, 3-3). Az AVUS gólszerzői: Ekler Zs. 8, Polgár, Prácser 2-2, Sántha, Szabó B., Fatalin 1-1.

- Magabiztos játékkal nyertünk. Az első negyedben mindkét találkozóm kötelező emberfogást játszottunk, a másodikban pedig M-zónára váltottunk. Lefordulásokból sok gólt szereztünk, érvényre juttattuk a tudásbeli különbséget – mondta Gortva Zoltán, akit korábbi eltiltása miatt a két serdülőmeccsen dr. Vincze Balázs szakmai igazgató helyettesített

Gyermek

AVUS-Kaposvár 5-10 (2-3, 1-2, 2-4, 0-1). Az AVUS gólszerzői: Mercs 3, Horváth M., Novák D. 1-1.

Tatabánya-AVUS 2-15 (1-7, 0-2, 0-4, 1-2). Az AVUS gólszerzői: Berényi 4, Mercs 3, Sárközi, Galambos 2-2, Gyurácz, Varga B., Makarenko, Novák D. 1-1.

- A Kaposvár ellen kishitűen játszottunk és rutintalanul játszottunk, a Tatabánya ellen aztán már nem volt gond. Örülök, hogy az első osztályban szerepelünk ősszel is  – értékelt Péter Imre.

- Valamennyi csapatunknak gratulálok, óriásit küzdöttek, egymásért is játszottak, csapatként nyertek! A szív diadala volt ez a siker. A kapusoktól a mezőnyjátékosokig mindenki óriásit küzdött. A szinte serdülőkorú gyerekeink megverték a Tatabányát és a Kaposvárt is, ez is hatalmas szó! – mondta Juhász Tibor, az AVUS elnöke.

Vissza a Hírek oldalra