Főoldal

Győzelemmel kezdtük a középszakaszt!

Az E.ON OB I-es víziabda-bajnokság alsóházi középszakaszának 1. fordulójában az AVUS egy góllal legyőzte a Szegedet.

Győzelemmel kezdtük a középszakaszt!

Szegedi VE–Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület 14-15 (5-4, 4-3, 3-5, 2-3). – Szeged, 300 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alsóház, középszakasz, 1. forduló, vezette: Berki, ifj. Kádár.

Szeged: Molnár – BOGDANOVIC 3, Kiss Cs., Foskolos 2, BOROS 3, Somlai, FARKAS 4. Csere: Mekkel, Berki, Bicskei, Palotás, Börcsök 2, Zsigri, Katona. Edző: dr. Szabó Zoltán. 
AVUS: Horváth A. – EKLER B. 3, Polovic 2, Szőke Sz., MARNITZ 2, IRMES 3, TAKÁCS J. 2. Csere: KOVÁCS B., Sági, Ekler Zs. 1, Sebestyén, TURNAI. 2, Szőke B., Hajmási. Edző: Matajsz Márk. 

Az aligátoroknál a horvát légiós, Luka Jovanovic betegség miatt nem játszhatott. Az első negyed gólzáporos nyolc percert hozott, a szegediek szereztek vezetést és végig tartották egy-kétgólos előnyüket.  A második negyedben sem változott a játék képe, egyik csapat védekezése sem működött, így potyogtak a gólok.

A második negyed vége előtt két perccel a meccs során először három találattal húzott el a Szeged. Ám a vasiak nem adták fel és Ekler Bendegúz góljával 9-7-re alakította a félidei eredményt.

A harmadik negyed Marnitz góljával kezdődött, majd Irmes kiegyenlített (9-9). Felváltva estek a gólok, az utolsó negyed 12-12-ről kezdődött.

Három percnyi játék után Polovic emberelőnyből szerzett góljával a meccsen először vezetett az AVUS (12-13). A hajrá óriási izgalmakat hozott, három perccel a lefújás előtt 14-14-re alakult az eredmény. Majd bő másfél perc volt hátra, amikor Ekler Bendegúz biztosan értékesítette büntetőjét (14-15). A hátralévő időt emberhátrányban is kivédekezte az AVUS, amely így bravúros, idegenbeli győzelemmel kezdte a középszakaszt.

Matajsz Márk: – Betegségek miatt csupán csütörtöktől tudtunk teljes kerettel készülni. Kilenc hatos szegedi vezetésnél is bíztam csapatomban, sorsdöntőnek bizonyult, hogy az utolsó két negyedben rendbe tettük a védekezésünket, és a szerencsével sem álltunk hadilábon.

További eredmények: BVSC–Tatabánya 12-10, Vasas–Debrecen 9-8, Pécs–Kaposvár 12-9.

Vissza a Hírek oldalra