Főoldal

Gólzápor a vízben

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 11. fordulójában az AVUS 30 gólos mérkőzésen maradt alul a második helyen álló Eger ellen.

Gólzápor a vízben

ZF-Eger–AVUS 18-12 (5-2, 4-3, 5-3, 4-4). – Eger, 300 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alapszakasz, 11. forduló, vezette: Csanádi, Homonnai.
Eger: Kardos – Rasovics 1, VLAHOPULOSZ 3, MURISICS 3, Sántavy, HOSNYÁNSZKY 5, Gyárfás 2. Csere:  Krémer, SÁNTA 1, Lukács D., BAKSA 2, Csacsovszky E. 1, Magyar M., Kürti. Edző: Dabrowski Norbert.
AVUS: Kovács B. – Marnitz 1, JOVANOVIC 2, Szőke Sz., Takács J. 1, Irmes., Ekler B. 1. Csere: Horváth A., Polovic, Szabó B. 2, SZŐKE B. 4, Sági, Hajmási 1. Edző: Matajsz Márk.

Az egriek nem tették meg azt a szívességet, hogy pihentették volna ászaikat, legerősebb csapatukkal, magyar és külföldi válogatottakkal a soraikban szálltak vízbe. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, két és fél percnyi játék után 2-0-ra vezettek. Ekler Bendegúz szép góllal szépített, de Baksa majd Vlahopulosz találataival 4-1-re elhúztak az egriek. Ám  Marnitz emberelőnyből betalált, de Baksa góljával ismét visszaállt a háromgólós különbség. A második negyedben kezdett kinyílni az a bizonyos „olló”. Habár az Európa-bajnok Hosnyánszky góljára még Jovanovic válaszolt (7-4), ezt követően 9-4-re elléptek a hevesiek. A harmadik negyed 9-5-ös hazai előnyről indult, a hazaiak aztán gyorsan állva hagyták riválisukat, két perc alatt három gólt szereztek: 12-5, eldőlt a találkozó. Az utolsó nyolc perc 14-8-ról indult, ezután már nem töltöttek, csak lőttek a csapatok. A vasiak igyekeztek faragni hátrányukon, felváltva estek a gólok, egyik csapat sem törődött már annyira a védekezéssel. Másfél perccel a lefújás előtt a remekül játszó Szőke Benedek góljával 1ugyan 6-12-re feljöttek az aligátorok, ám mivel az utolsó két találatot a hazaiak szerezték, a vége 18-12 lett.

Az aligátorok idegenben 12 gólt dobtak a legutóbbi bajnokság negyedikjének, ami nagyon szép teljesítmény. Viszont a 18 kapott gól nagyon sok.  Összességében gólzáporos, élvezetes mérkőzésen nem történt más, mint hogy érvényesült a papírforma.
 

Matajsz Márk: – Megérdemelten nyert a más dimenzióban pólózó egri csapat. Talán a hosszú utazás miatt hiányzott a frissesség, szellős volt a védekezésünk, sok volt a lefordulásos gól. 
További eredmények: BVSC–Kaposvár 12-5, OSC–Szentes 14-7, Budapest Honvéd–Vasas 12-9.

A B csoport állása: 1. OSC 33 pont, 2. Eger 28, 3. Honvéd 18, 4. BVSC 18, 5. Szentes 13, 6. Vasas 8, 7. Kaposvár 7, 8. AVUS 4. 

Az aligátorok a 12. fordulóban az eredeti sorsolástól eltérően nem pénteken 19.30-kor, hanem szombaton 18 órakor fogadják a Kaposvárt.

Vissza a Hírek oldalra