Főoldal

Gáláztak Manherczék

A Világliga/Európa Kupa selejtezőjének 3. fordulójában a magyar válogatott a papírformát érvényesítve kiütötte Máltát.

Gáláztak Manherczék

Magyarország–Málta 24-8 (9-2, 5-0, 5-3, 7-3). – Szombathely, AVUS-uszoda, 300 néző, Világliga/Európa-kupa selejtező, vezette: van der Loo (holland), Balaneacu (román).

Magyarország: Kardos – Jansik 3, MANHERCZ 3, Vadovics 1, Mezei 2, Kovács G. 2, Erdélyi. Csere: Német 2, NAGY Á. 4, Bátori 2, PÁSZTOR 3, Pohl 2, Csoma. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

Málta: Grixti – Bogelli, Galea, Pace, Plumton, CAMILLERI 5, Abela 2. Csere: Sciberras, Riolo 1, D. Zammit, Mizzi, M. Zammit, Tanti. Szövetségi kapitány: Karl Izzo.

A magyar válogatott nem pihent rá a mérkőzésre, a találkozó délelőttjén még edzést vezényelt csapatának Märcz Tamás szövetségi kapitány. A magyar együttes nem a legerősebb összeállításban szállt vízbe a két vereséggel érkező máltaiak ellen: az alapemberek közül Nagy Viktor, Hárai Balázs, Varga Dénes, Vámos Márton és Vogel Soma is hiányzott.

Ellentmondást nem tűrően kezdett a zsúfolásig telt uszodában a magyar együttes. Mindössze 48 másodperccel a kezdés után Kovács Gergő góljával megszerezte a vezetést. Aztán Mezei is betalált, majd nem kis meglepetésre Camilleri egy megpattanó lövéssel szépített. Ám nem volt megállás, a magyar csapat megállíthatatlanul, nagy tempóban vízilabdázott, gyakorlatilag valamennyi hazai akció góllal fejeződött be. Három perccel a negyed lefújása előtt már 7-1-re vezettek Manherczék. Macska-egér harc folyt a vízben, a máltaiak próbáltak ugyan ellenállást kifejteni, de nem volt esélyük. Az első negyedben valamennyi, a máltai kapura menő lövésből gól született: 9-2-re vezettek a magyarok.

A második negyedben is a mieink uralták a játékot. Két gyors Vadovics- és Jansik-góllal hamar elhúztak 11-2-re, ám ezt követően jobbára a kapufát lőtték szét Mezeiék. Három perccel a negyed vége előtt Nagy góljával aztán tízzel mentek a hazaiak (12-2). A máltaiakon már ekkor látszott, hogy kezdenek elkészülni erejükkel, nehéz volt eldönteni, hogy támadásban vagy védekezésben teljesítettek-e gyengébben. A nagyszünetre 14-1-es magyar előnnyel vonultak a felek. A harmadik negyedben debütált a válogatottban a miskolciak kapusa, Csoma Ádám. Nagy Ádám gyors góljával indult harmadik nyolc perc, majd Csoma hárított büntetőt. A máltaiak ugyan megszerezték harmadik találatukat, de a különbség csak nőtt: 16-3. A negyed végén a vendégek kihasználták a magyarok figyelmetlenségeit, így ezt a nyolc percet „csak” 5-3-ra nyerték a mieink. A zárónegyed egyre inkább edzőmeccsre kezdett hasonlítani, a magyar válogatott végül 24-8-ra nyert.

Fotó: MVLSZ/Madar Dávid

Vissza a Hírek oldalra