Főoldal

Fontos győzelem a Tisza-partján!

Az OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 2.fordulójában az aligátorok öt góllal nyertek a rivális Szeged vendégeként.

Fontos győzelem a Tisza-partján!

Contitech Szeged-AVUS 8-13 (2-4, 1-3, 3-4, 2-2). – Szeged, 100 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, középszakasz, alsóházi rájátszás, 2. forduló, vezette: Németh A., dr. Marosvári.

Szeged: Molnár – Baróthy 1, Berki, Korbán 2, Szilvasán 2, Fodor, Farkas 1. Csere: Zsigri 1, Sikter, Mickic, Imres, Mekkel, Vidovics 1, Leposa. Edző: Varga Péter.

AVUS: Kovács B. – Ekler B. 1, Takács, Kiss Cs., Baj 1, Basara 2, Ukumanov 4. Csere: Galambos G., Polovic 4, Sági, Garancsy 2, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Jól kezdték a szombathelyiek a bentamaradás szempontjából létfontosságú mérkőzést. Nem egészen fél perc elteltével a kazah Ukumanov bombázott a hálóba (0-1). Ám a következő támadásnál büntetőből egyenlítettek a szegediek. A szombathelyiek jobban, összeszedettebben vízilabdáztak, Ekler emberelőnyből betalált, majd Polovic bő egy perc alatt két gólt is szerzett (1-4). A negyed végén a hazaiak is gólra váltottak egy emberelőnyös szituációt (2-4). A második negyed elején mindkét csapat pontatlanul célzott, majd emberelőnyből Baj megszerezte a vasiak ötödik találatát,ám hamar jött a válasz (2-5). Ám jött a remekül játszó Ukumanov vezérletével a nagyszünetre már négy góllal (3-7) elhúzott a jól védekező AVUS.

Szünet után Polovic gyors találatával eldőlni látszott a meccs, Ukumanov újabb góljával pedig már 9-3-ra elhúztak a szombathelyiek. A szegediek hitehagyottá váltak, a vendégek viszont magabiztosan játszottak. Az utolsó felvonásra 6-11-el fordultak a csapatok. A szegediek még egy utolsó hajrát indítottak, ám a szombathelyiek már nem engedték ki kezükből a fontos győzelmet.

Matajsz Márk: – A héten többen sérüléssel, betegséggel bajlódtak, de a srácok nagyon profi módon megoldották ezt a feladatot. Nehéz mérkőzésre számítottunk, az is volt, csak a végére nyílt szét az olló. Roppant  fontos három pontot szereztünk.

További eredmények: Pécs–Vasas 8-7, UVSE–Tatabánya 4-9. A Kaposvár–Szeged meccset elhalasztották.

Az alsóház állása: 1. Pécs 23, 2. Kaposvár 19, 3. Vasas 18, 4. Szentes 16, 5. Tatabánya 14, 6. AVUS 12, 7. UVSE  4, 8. Szeged 0 pont. 

További képek

Vissza a Hírek oldalra