Főoldal

Féltucat gólt lőttünk a világ egyik legjobb csapatának

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 10. fordulójában az FTC 11 góllal nyert Szombathelyen. Kiss Csaba 500. OB I-es meccsét játszotta.

Féltucat gólt lőttünk a világ egyik legjobb csapatának

AVUS-FTC 6-17 (2-5, 1-4, 2-3, 1-5). - Szombathely, 150 néző, OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés, vezette: Bereczki, Rubos.

AVUS: Kovács B. – Irmes 1, Ekler B., Takács K. 1, Kiss Cs., Takács J. 2, Kurucz. Csere: Hajmási, Baj 1, Basara 1, Juhász M., Sági, Baranyai. Edző: Matajsz Márk.

FTC: Gárdonyi – Sedlmayer 1, Pohl 1, Vámos, Német 2, Younger 4, Jansik 4. Csere: Kállay 1, Mezei, Jaksic, Gál 1, Várkonyi 1, Gór-Nagy 2. Edző: Varga Zsolt.

A mérkőzés előtt az 500. OB I-es mérkőzését játszó Kiss Csabát köszöntötte Juhász Tibor, az AVUS elnöke.

Az első vendéghelyzet kimaradt, a szombathelyi nem, Takács János lőtt közelről a hálóba (1-0). Nem sokáig örülhettek a hazaiak, mert Német egyenlített. Aztán Takács centerből ismét megvillant (2-1), Younger azonban egyenlített (2-2). Sőt, Jansik góljával hat percnyi játék után átvették a vezetést a ferencvárosiak (2-3). Elkapta a fonalat az FTC és a negyed végén már 5-2-es zöld-fehér előnyt mutatott az eredményjelzőtábla.

 A második negyed Német révén vendéggóllal kezdődött, majd a nyolc perc második FTC-gólját is a válogatott játékos jegyezte (2-7). A szombathelyiek lőttek becsülettel, de Gárdonyinak nem okoztak különösebb gondot a próbálkozások. A negyed végére Irmes is feliratkozott a góllövők közé, ám a különbség – annak ellenére, hogy Kovács jól védett - a második negyedben sem csökkent (3-9).

 A harmadik negyed vendéggóllal indult, egyre inkább kidomborodott a világ egyik legjobb klubcsapatának tudásbeli különbsége. Aztán egy szépségdíjas találat jelentette a vasiak negyedik gólját: Kiss passzát Basara kapásból a léc alá vágta (4-10). Noha a vendégek uralták a játékot, az AVUS is kapaszkodott, egy pillanatra sem adták fel a szombathelyiek, próbáltak minél több gólt lőni a fővárosiaknak.

A negyedik negyedben is a fővárosiak domináltak, négy perccel a vége előtt tízzel ment az FTC (5-15). Ennek ellenére minden egyes labdáért nagy folyt a vízben. Az utolsó gól viszont Baj Marcell révén a hazaiak nevéhez fűződött (6-17).

Az FTC győzelme nem forgott veszélyben, de az AVUS kihozta magából a maximumot, nem véletlenül kapott tapsot a lefújás után szurkolóitól.

Vissza a Hírek oldalra