Főoldal

Fejlődtek a gyermekek és a serdülők is

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) serdülőcsapata az A csoport 11., a gyermek a 13. helyén zárta a bajnokságot.

Fejlődtek a gyermekek és a serdülők is

Az első osztályú vízilabda gyermekbajnokságban összesen 28 együttes indult, a gárdákat A és B csoportba sorsolták – mindkét csoportban 14-14 csapat szerepelt. Az együttesek - csoportonként - oda-visszavágós rendszerben mérkőztek. A Gortva Zoltán vezette AVUS a 13. helyen végzett.

- Ebben a korosztályan elsődleges cél klubunkban mindig az egyéni fejlődés volt, valamint az, hogy csapatszinten is előrelépjünk – mondta Gortva Zoltán. – Amikor még tavaly év elején átvettem a csapatot, rendre tíz vagy annál több góllal kaptak ki – érdemes megnézni, most hol tartunk. Folyamatosan fejlődik a csapat, reggel, este is edzettünk, emellett egyéni képzéseket is tartottunk. Felhoztuk a csapatot egy olyan szintre, ami megfelelő alapot jelentett a meccsekre. Pedig mindössze öt, 2003-as születésű fiatalunk volt, a többiek 2004-esek vagy 2005-ösök. Márpedig ebben a korban egyetlen év is nagyon számít. Érdekes, hogy olyan meccseket megnyertük, amelyeken előzetesen kevesebb esélyünk volt, ugyanakkor kikaptuk olyan csapatoktól, akiket meg kellett volna vernünk. Tehát hullámzó tejesítményt nyújtottak a fiúk, ami persze az életkorukból adódik. Noha szűk kerettel dolgozhattam, és fizikálisan nem mi voltunk a legerősebbek, mégis arattunk szép győzelmeket – a Honvédot például oda-vissza megvertük, a Vasastól itthon pontot szereztünk. Egyénileg senki sem szeretnék kiemelni, de ha mondanom kell valakiket, akkor a kapus Antoni Barnabást és Ekler Zsombort mindenképpen megdicsérném – ám nem csak velük, valemennyi játékosommal elégedett vagyok, s büszke vagyok rájuk.

A szintén Gortva Zoltán edzett serdülőknél ugyanaz volt a lebonyolítás, mint a gyermekeknél: az aligátorok 14 gárda között  a 11. pozícióban zártak.

- Mindössze négy, 2001-es születésű játékossal csináltuk végig a bajnokságot, a többiek náluk fiatalabbak voltak – jelezte Gortva Zoltán. – Mivel nagy az átjárás a különböző korosztályok között, ezért hétközben a serdülők egy része az ificsapatnál edzett. A serdülőket is nagy dicséret illeti, kétszer legyőztük például a Szegedet és a Tatabányát. Ahhoz képest, hogy milyen kevesen voltunk, nagyon szép eredmény a 11. helyezés. Nem egyszerű ugyanis eldönteni hétvégén, ki melyik korosztályban szerepel, hol van nagyobb szükség rá. Ráadásul egy vízilabdázó egy hétvégén csak két csapatban szerepelhet. Egyénileg itt sem emelnék ki senkit sem, de Tátrai Soma, Ekler Zsombor, Baranyai Ákos olyan tehetség, akire büszkék lehetünk.

A következő szezontól Gortva Zoltán a serdülő csapat mellett Kiss Csabától átveszi az ifjúsági alakulatot, a gyermekeket pedig Stojadinov Nikola edzi.

További képek

Vissza a Hírek oldalra