Főoldal

Ez Szombathely!

Az OB I/B B-csoportjának alapszakaszát megnyerő AVUS edzője, Matajsz Márk titkon sem remélte, hogy ilyen jól muzsikál csapata.

Ez Szombathely!

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) dupla hendikeppel indult a másodosztályban. Egyrészt újoncként, ismeretlen együttesek között szállt hétről-hétre vízbe, másrészt a Fedett Uszoda felújítása miatt az első kilenc meccsét idegenben játszotta. Ennek ellenére a saját nevelésű fiatalokkal teletűzdelt Matajsz-legénység a tízcspatos B-csoportban 14 győzelemmel és négy vereséggel az élen végzett. Ráadásul a vasiak kapták a legkevesebb gólt a csoportban, és mind a kilenc hazai bajnokijukat megnyerték. A lebonyolítás szerint a csoport első négy csapata viszi magával az egymás elleni eredményeket (Az AVUS 12 pontot gyűjtött riválisai ellen), és körmérkőzést vív a másik ág elő négy helyezettjével. Egy csapat jut az OB I-be.

- Őszintén szólva a bajnokság előtt úgy gondolkodtam, ha minden nagyon összejön, becsúszhatunk a felsőházba – jelezte Matajsz Márk, az AVUS tavaly nyáron Szentesről érkezett vezetőedzője – De elsődleges cél a biztos bentmaradás volt. Szerintem senki sem gondolta, hogy megnyerjük az alapszakaszt. Már csak azért sem, mert nem nagyon ismertük korábban az OB I/B mezőnyét, és ugye újoncként nem lehettek vérmes reményeink. Hogy minek köszönhető a jó szereplés? A kevés kapott gól bizonyítja, hogy a védelem – a kapusokkal az élen – jól működött. Emellett  gyors, lefordulásos vízilabdánk is hatékonyan működött.  Rengeteget melóztak a fiúk – a vízi edzések mellett sok a szárazföldi foglalkozás - a sok munka meghozta gyümölcsét. Ahogy nyáron is hangsúlyoztam: a munka híve vagyok, abban hiszek, amit elvégeztünk. Jelzésértékű, hogy sok meccset a harmadik-negyedik negyedben nyertünk meg, tehát nincsenek kondicionális problémáink. Elsősorban csapatként nyújtottunk kiemelkedőt, szinte mindig megoszlanak a gólok, nem egy ember, hanem a gárda nyeri meg a meccset. Ezért egyénileg senkit sem emelnék ki, mindenkinek voltak jó, és akadtak gyengébb meccsei. Volt aki védekezésben, más támadásban nyújtott kiemelkedőt. De rendszeresen van három-négy játékos, aki vállán viszi a csapatot. Négy idegenbeli meccset külön is kiemelnék. A Neptun ellen vesztes állásból, az utolsó negyedben fordítottunk, aztán Nagykanizsán remekül játszva 10-8-ra nyertünk és az OSC elleni 13-4-es győzelemre is büszkék lehetünk. Csakúgy mint a hazai, ASI (10-9) elleni sikerre, és az OSC 17-10-es legyőzésére. Pécsett viszont nem ment a játék, és a Honvéd elleni vereséget sem tehetjük ki az ablakba.

- Ami a felsőházi play-offot  illeti, a másik csoport is hasonló erősségű  mint a mienk, egyik csapat sem mehet biztosra - folytatta Matajsz Márk. - Így hát ugyanúgy lehetünk nyolcadikok, mint elsők, de folyamatosan feltérképezzük ellenfeleinket. Mindesetre eddigi eredményeink miatt kellő önbizalommal szállhatunk vízbe, a csapatnak tartást adnak az eddigi győzelmek. Most szinte egy új bajnokság indul, és ha az utolsó egy-két forduló előtt sok-sok pontelőnnyel ott lennénk az élen, akkor már beszélhetnénk egészen fényes éremről is. Addig azonban csak a következő mérkőzésre készülünk.

Vissza a Hírek oldalra