Főoldal

Évértékelő - Országos Gyermekbajnokság

Stojadinov Nikola 2004-es és 2005-ös korosztályú együttese két győzelmet és két döntetlent gyűjtött a 2018/19-es bajnokságban.

Évértékelő - Országos Gyermekbajnokság

A Stojadinov Nikola vezette AVUS gyermekcsapata az országos bajnokságban állt rajthoz, 14 együttes közül végül az utolsó helyen végzett. A fiatalok azonban olykor megmutatták oroszlánkörmeiket, két győzelem mellett két döntetlen gyűjtöttek be - összesen kilenc pontot szereztek a 26 találkozón.

- Országos bajnokságban fontos az eredmény, így ezeknek a korosztályoknak már hozzá kellett szokniuk az eredménycentrikussághoz - mondta Stojadinov Nikola, a gyermekcsapat edzője. - Sajnos úgy kezdtük a nyári tábort, hogy összesen három hasznos játékosom volt a 2004-es korosztályban - Juhász Samu, Prácser Botond és kapus Antoni Barnabás. Az összes többi játékos 2005-ös születésű volt. Szerencsére két srác, akik az ezt megelőző szezonban abbahagyták a vízilabdát - Ladányi Kristóf és Németh Bódog Péter - csatlakoztak a csapathoz. Mind a két gyermek 2004-es születésű, de mivel körülbelül tíz hónapig nem csináltak semmit, így nagyon nehéz volt rögtön beépíteni őket a csapatba. Ladányi Kristóf nem is bírta, decemberben abbahagyta a vízilabdát. Németh Bódog Péter végig bírta a menetet és nagyon sok meccsen tavasszal kezdőként játszattam. Tavaly nyáron nekem sokkal nagyobb elvárásaim voltak a bajnokságban. Sajnos úgy alakult az év, hogy bebizonyosodott: ebben a korosztályban egy év sokat számít, és mivel a mi csapatunk alapból az egy évvel fiatalokból állt, így az az eredmények is olyanok voltak, amilyenek. A 26 meccsből kétszer megvertük a Debrecent, a Szentest is egyszer itt Szombathelyen, a Honvéd ellen pedig – szintén idehaza - döntetlennel zártunk. A csapattal voltunk horvátországi edzőtáborban, amely nagyon hasznosnak bizonyult.

- A véleményem az, hogy nem volt felesleges ez az év, mert mivel a következő szezonban gyermek országos bajnokság szerepel a 2005-ös korosztály, így azok a fiúk már túl vannak egy egész szezon tapasztalattal - folytatta Stojadinov. -  Ami edzéslátogatást illeti, maximálisan elégedett vagyok a fiúkkal. Arra is büszkék lehetünk, hogy Antoni Barnabás 2004-es, Galambos Bence a 2005-ös válogatottban, míg Varga Botond és Mercs Hunor 2005-ös B válogatottban szerepel. Mind a két korosztályt tekintve a szezon előtt kitűzött célokat - hogy neveljünk minél több játékost – elértük. Remélem hogy a jövőben ugyanígy fognak működni a dolgok

 

További képek

Vissza a Hírek oldalra