Főoldal

Érvényesült a papírforma

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 4. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) nyolc góllal kikapott az Egertől

Érvényesült a papírforma

AVUS-ZF Eger 6-14 (1-3, 1-3, 3-5, 1-3 ). - Szombathely, 150 néző, OB-I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Csizmadia, Kollár.

AVUS: KOVÁCS – Ekler B., Szabó B., Jovanovic 1, Szőke Sz. 1, Turnai, Marnitz. Csere: Polovic, Hajmási, Sági, IRMES 2, Sebestyén, EKLER ZS. 2. Edző: Matajsz Márk.

Eger: KARDOS – Rasovic 2, CSACSOVSZKY E. 2, Sánta, Decker, GYÁRFÁS 3, Baksa 1. Csere: Lukács, HOSNYÁNSZKY 2, Murisic 2, Magyar 1, Kürti 1, Sántavy. Edző: Dabrowski Norbert.

A szombathelyieknél a center Takács János sérülés miatt nem szállhatott vízbe. Az első támadások mindkét oldalon kimaradtak, Kovács Barnabás kétszer is szépen védett és a hazai blokkok is ültek. Sőt, három perc játékot követően Szőke Szabolcs góljával megszerezték a vezetést a vasiak. Ám hamarosan a pénteken kezdődő barcelonai Európa Kupára készülő egriek Csacsovszky egyenlített, majd Hosnányszky büntetőjével már az egriek vezettek (1-2). Aztán Irmes kapufát , Gyárfás viszont gólt lőtt (1-3). Az utolsó másodpercekben ismét a kapufát találták telibe a hazaiak.

A második negyed is az elsőhöz hasonlóan indult, elhibázott helyzetek itt, elhibázott lehetőségek ott., az első gólt a vendégek szerezték, kezdett kinyílni az a bizonyos „olló”: 1-4. Ám Jovanovics gondoskodott róla, hogy ne így legyen, jobbról, ballal a jobb sarokba lőtt (2-4). Ám a vendégek nem engedték közelükbe az aligátorokat. A szombathelyiek ugyan jól védekeztek, viszont támadásban – az első negyedhez hasonlóan - sokat hibáztak. A nagy szünetre 6-2-es egri vezetéssel vonultak a csapatok.

A harmadik negyedet a vendégek kezdték góllal. Sőt, folytatták is: már 8-2-re vezettek az egriek. Aztán a fiatal Ekler Zsombor közelről a hálóba bombázott, de az egriek belelendültek, Rasovic is betalált (3-9). Felválta estek a gólok és noha a lényegi kérdések eldőltek, az aligátorok mentek előre, igyekeztek faragni a különbségen.

A zárónegyedet 11-5-ös egri vezetéssel indították a csapatok, a védekezésre kevés figyelmet fordítottak az együttesek. A vége aztán mínusz nyolc lett.

Összeségében a vasiak védekezésben jól teljesítettek, támadásban viszont ezúttal halványabban muzsikáltak. Az egriek magabiztosan nyertek.

A vendégek egyébként Szombathelyen töltik az éjszakát és csütörtökön Bécsből repülnek Barcelonába.

Vissza a Hírek oldalra