Főoldal

Értékes győzelem a KSI ellen!

A vízilabda OB I-es bajnokság 6. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) négy góllal legyőzte a KSI-t.

Értékes győzelem a KSI ellen!

KSI–AVUS 9-13 (3-4, 1-4, 1-3, 4-2). –  Budapest, Komjádi uszoda, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, A csoport, 6. forduló, vezette: Vogel, Ercse.
KSI: Bányai – Bóbis 2, HEVESI 2, Schmölcz 1, Bihácsi 1, Turnai B. 2, Horváth Á. Csere: Grieszbacher, Sömjén, Rádli, Dávid, Vékony, Tóth-Gili 1, Tóth K. Edző: Horváth János.
AVUS: Horváth A. – Basara 2, Kurucz., Polovic 1, Baj, Irmes 1, KISS 2. Csere: Kovács, GARANCSY 4, Takács K. 1, Ekler, Takács J. 1, Hajmási 1, Sági. Edző: Matajsz Márk.

A fiatal játékosokból álló fővárosiak kezdték jobban a mérkőzést, nem egészen egy perc elteltével 1-0-ra vezettek. A vasiak Kiss Csaba emberelőnyből szerzett góljával egyenlítettek, majd az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A második negyedben Polovic góljával két, majd Basara találatával már három góllal húztak el az aligátorok. Sőt, a negyed vége előtt 12 másodoperccel Basara egy emberelőnyös helyzetet értékesített: 8-4-re vezettek a vasiak. A harmadik negyed közepére már gyakorlatilag eldőlt a meccs, a remekül védekező szombathelyiek támadásban is jól muzsikáltak, Irmes centerből, Hajmási megúszásból szerzett újabb gólokat (4-10). Az utolsó negyedre 11-6-os AVUS-vezetéssel fordultak a felek. Ekkor már a vendégek kevésbé koncentráltak, így ebben a negyedben a a vendégek két találatával szemben a fővárosiak négy gólt is szereztek.

Ám ez a lényegen nem változtatott: az AVUS egyik riválisát magabiztosan verte.

Matajsz Márk: – Nagyon készültünk erre a meccsre. Nagyképűség nélkül mondom, ez nekünk kötelező győzelem volt, ám mindig ez a legnehezebb. A srácok profi módon lehozták a meccset, igaz, a kilenc kapott góllal nem vagyok elégedett, kevesebb találaton kellett volna tartani az ellenfelet. Ugyanakkor nagyon jó, lelkes, fiatal KSI-t sikerült legyőznünk.

További eredmények: BVSC–Eger 8-12, Budapest Honvéd–FTC 8-17, Pécs–Szentes 8-8.

Az A csoport állása: 1.  FTC 18 pont, 2. Eger 18, 3. Budapest Honvéd 9, 4. BVSC 9, 5.  AVUS 6, Szentes 4, 7. Pécs 4, 8. KSI 0. 

Vissza a Hírek oldalra