Főoldal

Elődöntőben a magyar válogatott!

Az ifjúsági vízilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott 8-3-ra legyőzte Montenegrót.

Elődöntőben a magyar válogatott!

Magyarország-Montenegró 8-3 (3-0, 2-1, 2-1, 1-1 ). - Tófürdő, negyeddöntő, 1800 néző.
Magyarország: Grieszbacher – Baksa 2, Bóbis, Vékony, Schmölz 2, Fekete 1, Csorba. Csere: Dala 3, Szieben, Ekler, Szeghalmi, Fodor. Szövetségi kapitány: Horváth János.

A találkozóra szóló jegyeket még délelőtt bő egy óra alatt megvették a szurkolók, így telt hát előtt kezdődött a mérkőzés. Az első támadások mindkét oldalon kimaradtak, majd négy perc elteltével Baksa távoli lövésével szerzett vezetést a magyar csapat (1-0). Aztán másfél perccel később Dala is betalált (2-0). Nem állt le a magyar csapat Schmölcz góljával már hárommal ment a magyar csapat (3-0). A montenegróiak távolról próbálkoztak, de egymásután szálltak fölé a lövések. A másik oldalon egy megúszás után Dala vágta a labdát a bal sarokba (4-0). A montenegróiak változatlanul távolról lövöldöztek, a kapu közelébe sem mentek. A második negyedből hat, a meccsből pedig már 14 perc telt el, amikor Mitrovic szépített (4-1). Nem sokáig tartott a vendégöröm, emberelőnyből Schmölz megszerezte az ötödik magyar gólt (5-1). A másik oldalon Grieszbacher védett büntetőt. 
A harmadik negyed első gólját a montenegróiak jegyezték, ám gyorsan jött Baksa válasza (6-2), aztán Dala gólja már a hetedik magyar találatot jelentette (7-2). 

A záró negyed kihagyott montenegrói büntetővel indult. A magyar csapat nyugodtan adogatott, nem siettette a támadásokat, a montenegróiak utolsó rohamait a magyarok visszaverték. A magyar együttes a vártnál sokkal biztosabban verte Montenegrót.

A magyar csapat szombaton 18.30-kor Spanyolországgal játszik a döntőbe jutásért. A másik ágon utána 20 órakor Szerbia Görögországgal csap össze. A pénztárak 9 órakor nyitnak

 

Vissza a Hírek oldalra