Főoldal

Ekler Bendegúz a válogatott keretben!

Fiatal játékosunk is tagja Horváth János szövetségi kapitány, a szombathelyi ifjúsági világbajnokságon részt vevő együttesének.

Ekler Bendegúz a válogatott keretben!

Mint arról beszámoltunk, augusztus 11-től 19-ig Szombathelyen rendezik a IV. Ifjúsági Világbajnokságot. Horváth János szövetségi kapitány kihirdetette a válogatott keretet, melynek tagja az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület játékosa, Ekler Bendegúz is.

- Reményeink szerint a nyerő tizenhárom a következő: Grieszbahcer Márk és Korom Dániel áll majd a kapuban, Szieben László és Vékony Ákos lesz a két bekk, Fekete Gergő és Fodor Olivér a két center, rosszkéz oldalon Csorba Tamás, Szeghalmi Zsombor valamint Schmölcz Norman, kapás oldalon pedig Baksa Benedek, Bóbis Botond, Ekler Bendegúz illetve Dala Döme száll harcba. Hosszú vajúdás után született meg a keret, az utolsó pillanatig nagy kérdőjelek voltak, elsősorban sérülések és betegségek miatt, melyek a hajrában tizedelték meg a csapatot" - ismertette világbajnoki keretét Horváth János a waterpolo.hu oldalon.
 
- Az utolsó hetet leszámítva sokkal problémamentesebb volt a felkészülésünk, mint tavaly. Hét hétig tökéletes volt minden, mígnem az utolsó héten megtaláltak bennünket a gondok. Belgrádba már úgy utaztunk, hogy Schmölcz Normant itthon kellett hagynunk betegség miatt, majd kint rögtön a második mérkőzés után elveszítettük Fekete Gergőt is, aki fontos láncszeme a csapatunknak. Az utolsó összecsapáson pedig még Fodor Olivért és Konarik Ákost is kivette ellenfelünk a csapatból, utóbbi kézsérülést szenvedett, ami még a mai napig nem gyógyult meg. A lehetőségeinkhez képest azonban talán mégis azt mondhatjuk, hogy már mindenki jól van... Borzasztóan erős és kiegyenlített a mezőny, legalább nyolc-tíz olyan csapat van jelenleg, aki közül bárki odaérhet a dobogó legfelső fokára. Az elmúlt négy év valamennyi korosztályos világversenyén egyedül mi voltunk ott mindig a legjobb négyben, ami kétségtelenül bizakodásra adhat okot. Nehéz lesz, nüanszok fognak dönteni és a pillanatnyi forma, de a célunk továbbra sem változott, világbajnokok szeretnénk lenni! Hogy mi szólhat mellettünk? Egyéni kvalitásokat tekintve nagyon jól áll a csapat. Úgy gondolom, azt dönthet, hogy hogyan fogunk tudni csapatként funkcionálni és a kritikus, utolsó pillanatokban helyén lesz-e a szívünk - vélekedett a fiatalok mestere.

Az ifjúsági-válogatott világbajnoki csapata
Kapusok: Grieszbacher Márk (KSI), Korom Dániel (Vasas) 
Mezőnyjátékosok: Baksa Benedek (UVSE), Bóbis Botond (KSI), Csorba Tamás (BVSC), Dala Döme (UVSE), Ekler Bendegúz (AVUS), Fekete Gergő (Debrecen), Fodor Olivér (BVSC), Schmölcz Norman (KSI), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Szieben László (UVSE), Vékony Ákos (KSI)

Vissza a Hírek oldalra