Főoldal

Ekler&Ekler Co.

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) játékosa, Ekler Bendegúz bronzérmet szerzett az U18-as válogatottal, míg Ekler Zsombor aranyat az U15-es nemzeti együttessel.

Ekler&Ekler Co.

A szombathelyi U18-as vízilabda világbajnokságra készülő, Horváth János szövetségi kapitány vezette magyar korosztályos válogatott a belgrádi Mediterrán Kupán vett részt. A keret tagja volt az AVUS saját nevelésű játékosa, Ekler Bendegúz. A tízcsapatos tornán a csoportmecsek során a magyar együttes 8-6-ra verte Montenegrót, Ekler egy gólt szerzett. A második meccsen Szerbia I. ellen 12-12-es döntetlent játszottak a magyarok, majd Németországot 9-4-re verték, utóbbi találkozón Ekler két gólt dobott. Az utolsó csoportmeccsen az USÁ-tól 10-7-re kikaptak a magyarok, Ekler egyszer talált be. A magyar csapat az elődöntőben Spanyolország ellen szállt vízbe és 10-8-ra kikapott, Ekler három gólt dobott. A harmadik helyért vívott találkozón Horvátországot 8-6-ra verték a magyarok – Ekler a helyosztón is három gólt dobott.

A Derekas Szilárd, Dodog Szabolcs vezette U15-ös együttes Montenegróban, hét nemzet társaságában vett részt a Montenegro Kupán. A keret tagja volt Ekler Bendegúz testvére, Zsombor is. A magyarok a csoportmeccsek során Németországot 16-4-re, Szerbiát 10-7-re verték, utóbbi meccsen Ekler egy gólt dobott. Utolsó csoportmeccsükön az USA ellen 15-8-ra nyertek, Ekler két góllal járult hozzá a sikerhez. Az elődöntőben Horvátország (13-5) sem jelentett akadályt a magyaroknak. A fináléban a házigazda Montenegró várta magyarokra, Eklerék pedig jó játékkal 11-7-re nyertek, így első helyen végeztek a viadalon. Az aligátorok játékosa az utolsó meccsen is egy gólt dobott.

További képek

Vissza a Hírek oldalra