Főoldal

Egygólos vereség a Szentestől

Az OB I-es vízilabda-bajnokság 7. fordulójában az AVUS egy góllal kikapott a Szentestől.

Egygólos vereség a Szentestől

AVUS-Metalcom Szentes 11-12 (4-3, 2-3, 2-4, 3-2 ). - Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Csanádi, Veilandics.

AVUS: Horváth A. – Ekler B. 1, Szőke Sz., Jovanovic, Turnai 1, IRMES 4, Takács J. 1. Csere: Polovic, Hajmási, Szőke B. 1, MARNITZ 3, Sági, Sebestyén, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.

Szentes: Meixner – Kókai, NAGY M. 2, Vörös, BASARA 4, Somogyi 1, Kriszofatisz 1. Csere: Mátyók, PELLEI K. 1, Bozó, Hegedűs 1, Gergelyfi 1, Pellei F. 1. Edző: Pellei Csaba.

A szentesiek hozták el a labdát, mindkét oldalon kimaradtak az első támadások. Aztán Turnai egy szép góllal megszerezte a vezetést az AVUS számára (1-0). Majd Horváth Alex védett egy akción belül két óriási, sőt a következő támadásnál is hárított, a vasiak viszont nem hibáztak, Irmes is betalált (2-0). Az exszombathelyi Basara révén, büntetőből három és fél perccel a negyed vége előtt szerezte  a Szentes. Nem sokáig maradt az egygólos különbség, mert Marnitz távolról kilőtte a jobb alsó sarkot - Hegedűs is gyorsan válaszolt, sőt, Gergely egyenlített (3-3). Aztán Szőke Benedek révén egygólos vasi előnnyel zárult az első nyolc perc (4-3).

A  második negyed első találatát Pellei Kristóf jegyezte (4-4). De Irmes megvillant, jobbról kilőtte a jobb sarkot (5-4). Ám a szentesiek egyenlítettek, felváltva potyogtak a gólok. Az aligátorokat ebben a periódusban Irmes tartotta a lelket. Kemény csata folyt a vízben, nem kímélték egymást a játékosok, minden labdáért megküzdöttek a pólósok. A nagyszünetre 6-6-al vonultak a csapatok.

A harmadik negyedben Pellei Frank góljával a vendégek mentek eggyel (6-7), majd Basara is betalált,  sőt, rövidesen három góllal vezettek már a főleg a kapu előtt pontosabb szentesiek (6-9). Nem sokáig, mert Irmes közelről a bal sarokba helyezett (7-9). Noha a vendégek vezettek, a hazaiak kapaszkodtak, de mivel gyengén védekeztek, így nem tudtak két gólnál közelebb zárkózni. A negyed végére aztán a játékvezetők is fura ítéleteket hoztak, sípszó utáni szentesi ütéseket például figyelmen kívül hagyták.

A mindent eldöntő negyedik negyed 10-8-as alföldi vezetéssel indult. Nagy Márton gyorsan kilőtte a bal alsót, már hárommal ment a Szentes. Ekler Bendegúz is megvillant – 9-11. Négy perc volt hátra, amikor egy újabb góllal ismét háromra nőtt a szentesi előny (9-12). A hazaiak nem adták fel, de jelentős hátrányuk miatt görcsösen, sok hibával játszottak, ekkor már semmi sem sikerült. Marnitz ugyan a hajrában még egy gyönyörű ejtéssel, majd egy büntetőből kozmetikázott az eredményen, a hátralévő hat másodpercben azonban a vendégek már nem adták ki a kezükből a labdát – és a győzelmet sem.

A meccset a pontosabban, jobban játszó Szentes nyerte. Az AVUS a harmadik negyedig jól játszott, aztán alaposan visszaesett a teljesítménye.

További eredmények: Kaposvár-Vasas 12-12, BVSC-Honnvéd 9-11, Eger-OSC 12-15.

Vissza a Hírek oldalra