Főoldal

Dupla AVUS-diadal!

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) U13-as és U17-es csapata nyerte az Ifjúsági Vízilabda Karnevált.

Dupla AVUS-diadal!

Két korosztályban, U13-ban és U17-ben péntektől vasárnapig, magyar, török, finn, spanyol, izraeli csapatok részvételével rendezték a Tófürdőn a nemzetközi Ifjúsági Vízilabda Karnevált. Az U13-asoknál két csoportban tíz, az U17-eseknél nyolc együttes szállt vízbe. Az U13-asokat két ötös csoportba sorsolták, a Stojadinov Nikola vezette aligátorok a Városgazda gárdáját 20-2-re, a finn Kuhatot 10-5-re, az izraeli Hapoel Tel-Aviv II-t 12-5-re, a török Galatasaray csapatát 14-7-re verték. A döntőben a másik csoport első helyezettjével, az izraeli Maccabi Tel Avivval csaptak össze és már 6-1-re is vezettek, a végeredmény pedig 10-9 lett. A legjobb játékosnak a vasi Varga Botondot választották.
A tornagyőztes U13-as csapat: Korsós Erik, Galambos Bence, Kovács Kevin, Gyurácz Bálint, Horváth Miklós, Sárközi Balázs, Kovács Áron, Rózsahegyi Donát, Varga Botond, Novák Donát, Vajda Milán, Mercs Hunor, Makarenko Balázs, Goldschmidt Dominik. Edző: Stojadinov Nikola.

A Gortva Zoltán vezette U17-esek az A csoportba kaptak besorolást. Az aligátorok a Városgazdát 19-5-re, a Balaton Vízilabda Klubot 17-3-ra verték, a spanyol Montjuictól 9-5-re kikaptak, így a második helyen végeztek. A folytatásban a négy közé jutásért a másik csoport harmadikját, az ajkai Cápa csapatát 12-6-ra, majd az elődöntőben az Újpestet győzték le 9-4-re. A döntőben a Montjuic várt Gortva Zoltán csapatára, az aligátorok 8-6-ra nyertek. A torna legjobb kapusának a vasi Tátrai Somát választották, a gólkirály csapattársa, Baranyai Ákos lett. 

A tornagyőztes U17-es együttes: Tátrai Soma, Baranyai Ákos, Makrai Kornél, Ekler Zsombor, Polgár Gábor, Zubrits Péter, Pungor Péter, Sántha Lázár, Kátai Csongor, Fatalin Tamás, Pónya Szilárd, Galambos Gergely, Horváth Dániel, Szabó Bence. Edző: Gortva Zoltán. 

Vissza a Hírek oldalra