Főoldal

Dubrovniki pólós Szombathelyen

Szinte egy pillanatig sem gondolkodott, amikor elfogadta az OB I-es vízilabda-bajnokságban szereplő Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) ajánlatát a horvát Luka Jovanovics.

Dubrovniki pólós Szombathelyen

Nyáron alaposan átalalakult, hét játékost szerződtetett a legutóbbi OB I-es bajnokságot a 12. helyen záró AVUS. Köztük egy légióst, a hazájában a horvát Medvescak Zagrebben pólózó 24 éves Luka Jovanovicsot. A Dubrovnikban született bal kezes, ezért a jobb oldalon szereplő játékos remekül mutatkozott be a magyar első osztályban, a BVSC 812-14)  ellen három gólt szerzett – a Budapest Honvéd (9-11) ellen pedig egyszer talált be.

- Hatéves koromban kezdtem el vízilabdázni a Vasar nevű klubban, ahol négy évet töltöttem el – mondta Jovanovics. – Majd tíz esztendős koromban Horvátország és Európa egyik legjobb csapatához, a Jug Dubrovnikhoz kerültem. Itt végigjártam a korosztályos csapatokat, ám a felnőttcsapatban nem szerepeltem, ugyanis az egyetemet már Zágrábban végeztem el - így a Medvescak Zagrebhoz igazoltam. Négy évet vízilabdáztam itt, a horvát élvonalban és voltam egyetemi válogatott is. Majd tavaly nyáron légióskodásra adtam a fejem, egy évig a holland Zwolléban szerepeltem. 

- A bajnokság vége felé kaptam egy e-mailt, hogy a szombathelyi csapat szeretne szerződtetni - folytatta Luka. Nagyon örültem a megkeresésnek, hiszen mégiscsak a világ legerősebb bajnokságáról van szó, Hollandia után pedig különösen nagy minőségi ugrás, előrelépés az OB I. Emiatt nem is sokat gondolkodtam, hogy elfogadja-e a meghívást. Őszintén szólva nagyon izgatott voltam, hogy OB I-es csapatban játszhatok. Noha mindkét eddigi mérkőzésünkön, a BVSC-től és a Honvédtól is kikaptunk, mindkétszer jól játszottunk. Nagyon tehetséges csapatba kerültem, de mivel nyáron velem együtt hét új játékos érkezett, időre van szükség, mire minden a helyére kerül. Helyezésben még korai gondolkodni, nagyon a bajnokság elején járunk. Lényeg, hogy a nyerhető meccseket hozzuk és akkor nem lehet baj. Ehhez természetesen én is hozzá akarom tenni a magam részét. A magyar első osztályban minden adott a további fejlődésemhez, jó játékosok, jó csapatok ellen szállunk vízbe hétről-hétre. Bár csak nemrég érkeztem Szombathelyre, azt már megállapítottam, hogy szép, nyugodt város, amelyet még nem fedeztem fel teljesen. Ami a horvát és a magyar bajnokság közötti különbséget illeti, odahaza van két kiemelkedő klub, a Mladost Zagreb és a Jug Dubrovnik, a többi csapat sokkal gyengébb, nagy a szakadék. Magyarországon viszont az első három-négy csapat bombaerős, de a többiekben is jó pólósok szerepelnek és bármelyik csapat megverheti a másikat. Így az AVUS is.

További képek

Vissza a Hírek oldalra