Főoldal

Drámai végjáték!

Az OB I-es vízilabda-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület egy másodperccel a lefújás előtt bukott el két pontot.

Drámai végjáték!

AVUS-Metalcom Szentes 5–5 (2–1, 1–1, 2–1, 0–2). - Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Csanádi, Bereczki
AVUS: KOVÁCS B. – Kiss Cs., Irmes 1, BASARA 2, Baj, EKLER B. 1, Takács K. Csere: GARANCSY 1, Takács J., Polovic, Kurucz. Edző: Matajsz Márk
Szentes: György D. – Nagy M. 1, VÖRÖS 1, Somogyi B., HRISZOSZPATISZ 2, Kiss K., Kuzmenko. Csere: HEGEDŰS B. 1, Kókai, Pellei K., Manojlovics, Bozó. Edző: Pellei Csaba.

Az első gólt egy perc elteltével a vendégek szerezték, majd sokáig egyik csapat sem tudott a kapuba találni. Férfias küzdelmet láthattak a nézők, minden labdáért nagy csata folyt. A hosszú gólcsendet bő három perccel a negyed vége előtt Basara törte meg (1-1). Aztán három másodperccel a negyed lefújása előtt Garancsy lőtt be egy emberelőnyös helyzetet (2-1). A második negyedben ismét a védekezés illetve a kihagyott helyzetek jellemezték a meccset, mindkét oldalon egy-egy gól esett. A harmadik negyedben pontosabb játékuknak köszönhetően 5-2-re elhúztak a szombathelyiek, ám a szentesiek nem adták fel, 5-3-ra felzárkóztak – az utolsó negyed tehát kétgólos szombathelyi előnyről indult. Két és fél perccel a mérkőzés vége előtt előbb szépítettek az alföldiek, majd egy másodperccel a lefújást előtt Hegedüs egyenlített. A mérkőzésen végig vezető vasiak győzelmet érdemeltek volna.

További eredmények: Budapest Honvéd-BVSC 7-7, Pécs-KSI 13-6, Eger-FTC  5-9.

Az A csoport végeredménye: 1. FTC 42 pont, 2. Eger 34, 3. BVSC 21, 4. Honvéd 20, 5. Pécs 19, 6. Szentes 17, 7. AVUS 7, 8. KSI 0.

Az első négy a felsőházban, a másik négy az alsóházban folytatja szereplését.

Vissza a Hírek oldalra