Főoldal

Dr. Vincze Balázs: Újabb négy év az AVUS-nál

Dr. Vincze Balázs szakmai igazgató 2018. június 30-án lejáró szerződését klubunk további négy esztendővel, 2022. június 30-ig meghosszabbította.

Dr. Vincze Balázs: Újabb négy év az AVUS-nál

Csütörtök délelőtt, az UVSE elleni 9-4-es diadal másnapján  sajtótájékoztatót tartott klubunk. A tavaly nyáron szakmai igazgatóvá kinevezett Dr. Vincze Balázs és az AVUS még szorosabbra fűzte együttműködését, melynek eredményeként Balázs 2018. június 30-án lejáró kontraktusát a klub négy esztendővel, 2022. június 30-it meghosszabbította.

-Balázzsal már a kezdetek kezdete óta kapcsolatban vagyunk, közben volt egy úgymond enyhébb időszak, amikor nem annyira aktívan vállalt szerepet a szombathelyi vízilabdában, de aztán újra visszatért – mondta Juhász Tibor, az AVUS elnöke. – Tavaly nyár óta hivatalosan is szakmai igazgatóként dolgozik nálunk, és olyannyira elégedett vagyunk a munkájával, és szeretnénk a még jobban stabilizálni a szombathelyi vízilabda helyzetét, hogy a 2018. június 30-án lejáró szerződését további négy évvel, 2022. június 30-ig meghosszabbítottuk. De most azt mondom: nem bánnám, ha szerepvállalása majd több mint négy évig tartana. Olyan szakmai múlttal, tapasztalattal rendelkezik, ami megsüvegelendő, kevesen vannak, akik ennyire értik a vízilabdát, még kevesebben, akik bevállalnának egy, a fővárostól távoli munkát. Feladata nem változik, továbbra is a klub szakmai munkájáért felel és noha nem hiszem, hogy egy év múlva vasi tájszólása lesz, de még több időt tölt majd Szombathelyen. Nehézségeink voltak és biztosan lesznek is, de a szakmai munka stabil lesz, ebben biztos vagyok. Szerencsére a város is elismeri az OB I-es csapat teljesítményét, ezúton is köszönjük támogatásukat. Én úgy vagyok vele, hogy először teljesítek és csak utána kérek. Nos, csapatunk teljesített, így volt mire kérnünk.

-Ami az uszodánkat illeti, ígéretünket teljesítettük, felépítettük saját otthonunkat, ezáltal tehermentesítettük a Fedett Uszodát, így nem zavarjuk az úszni vágyókat – folytatta Juhász. – Örömteli, hogy sok egészen fiatal sportol nálunk, a Gothard Jenő általános iskolával már régi a kapcsolatunk, s rövidesen a Zrínyi általános iskolában is lehet a vízilabdát választani. Tárgyalunk a gencsapáti általános iskolával, szeretnénk minél több gyermeket megnyerni a vízilabda számára. Fontos megjegyeznem: ha annak idején nincsenek az általános iskolákban a vízilabda-órák, akkor most nem sportol nálunk a Hajmási András nevével fémjelzett generáció, az ő korosztálya az első, amely az általános iskolából kikerült.  Ha megnézem, mennyit fejlődtek ezek a fiatalok – itt említhetném Ekler Bendegúzt is – akkor van mire, kikre büszkék lennünk. Őszintén hiszem, hogy közülük lesznek olyanok, aki hamarosan a korosztályos válogatottakban is bemutatkozhatnak.

-Nagy várakozással tekintek az előttünk áll időszakra – szögezte le dr. Vincze Balázs. – Felmerülhet a kérdés: melyik csapatot viszem tovább? Nos, semelyiket és mindegyiket. Az elmúlt fél évben beleszoktam a szerepembe, így valamennyi csapatunkhoz közel érzem magam. Ezt a kapcsolatot szeretném továbbvinni és még szorosabbra fűzni.  Abszolút alkotó munkának tekintem ezt a pozíciót. Szombathelyen 15-18 éve kezdett el vízilabdával foglalkozni a klub, így megfelelő alapot kaptam a munkához. Szeretnénk még több gyereket beáromoltatni a sportágba, az ő kinevelésükkel megfelelő alapot, utánpótlást biztosítani a felnőttcsapat számára.  Juhász Tiborral korábban azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a felnőttcsapattal minél jobban szerepeljünk, ezáltal példaképeket állítsunk a gyerekek elé. Lássák, hogy hová lehet eljutni. Ugyanakkor nagyon fontos kritérium, hogy a helyi utánpótlásból kikerülő játékosokra kell támaszkodnunk. Persze mi is tudjuk, hogy ez nem elegendő, ezért van szükség határon belülről és külföldről érkező vízilabdázókra is. Úgy gondolom, a klub vezetésének erre a szezonra sikerült jól összeraknia a keretet, amely méltóan képviseli a szombathelyi vízilabdát. Szeretnénk minél feljebb és feljebb lépni, a négy éves ciklus vége felé már akár felsőházas csapattal is rendelkezhet Szombathely. 

További képek

Vissza a Hírek oldalra