Főoldal

Csütörtök este az Egyesült Államok az ellenfél

Az ifjúsági vízilabda-világbajnokság B csoportjának utolsó mérkőzésén a magyar válogatott óriási küzdelemben döntetlent játszott az oroszokkal.

Csütörtök este az Egyesült Államok az ellenfél

Oroszország–Magyarország 9-9 (1-2, 3-2, 1-1, 4-4). – Tófürdő, 2000 néző, B csoport, 4. forduló.

Magyarország: Grieszbacher – BAKSA 2, Vékony 1, Schmölzl, Dala, Bóbis 2, FEKETE 2. Csere: Szieben, EKLER 1, Csorba, Szeghalmi, Fodor 1. Szövetségi kapitány: Horváth János.

Az már korábban eldőlt, hogy a görög válogatott első helyen lép tovább, valamint hogy a magyar és az orosz csapat követi a helléneket a felsőházba, az argentinok és a kínaiak pedig az alsóházban folytatják. A kérdés így „csupán” az volt: Horváth János legénysége, avagy az orosz csapat végez a második helyen. Zsúfolásig megtelt lelátók előtt a magyarok Baksa révén megszerezték a vezetést. A folytatásban mindkét csapat sokat hibázott támadásban, túl könnyen és hamar ellőtték a labdákat a játékosok. Az oroszok öt perc elteltével, büntetőből egyenlítettek (1-1). Mindkét együttes jól és szigorúan védekezett, sokáig nem született gól. Húsz másodperccel a negyed zárása előtt Bóbis megúszásból betalált (1-2).

A második nyolc perc Fodor centergóljával indult, ám hamar érkezett az orosz válasz (2-3). Óriási küzdelem folyt a vízben, minden labdáért megharcoltak. A szép gólok sem maradtak el, távolról és emelésből is betaláltak a gárdák, a nagyszünetre 4-4-es döntetlennel vonultak a felek. A harmadik negyedben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a magyarok védekezése kissé visszaesett, így az oroszok két góllal megléptek (6-4). Ám Ekler éles szögből betalált, kapaszkodtak a magyarok.

A zárónegyedre 6-5-ös orosz előnynyel fordultak a csapatok. Az utolsó nyolc percben felváltva estek a gólok, a magyarok a hajrában kétgólos hátrányból álltak fel, és kiegyenlítettek (9–9), így második helyen léptek tovább csoportjukból.

További szerdai eredmények: Brazília–Ausztrália 8-8, Egyiptom–Montenegró 4-21, Görögország–Kína 18-6, Egyesült Államok–Új-Zéland 7-3, Üzbegisztán–Horvátország 6-22, Kanada–Kolumbia 6-11, Szerbia–Szaúd-Arábia 26-5.

A B csoport végeredménye: 1. Görögország 8 pont, 2. Magyarország 5, 3., Oroszország 5, Argentína 1, 5. Kína 1.

A csoportmérkőzések után az első három helyezett együttes az úgynevezett kvalifi kációs körben a felsőházban, az utolsó kettő az alsóházban játszik tovább, egyenes kieséses rendszerben. A négy csoportgyőztes pénteken csatlakozik a felsőház továbbjutóihoz. A magyar válogatott a nyolcaddöntőben csütörtökön 20 órakor az Egyesült Államokkal játszik.

A csütörtöki program.

KVALIFIKÁCIÓS KÖR 

Alsóház:

9.30 Egyiptom-Szaúd-Arábia 
11.00 Argentína-Üzbegisztán
12.30 Dél-Afrika-Kanada
14.00 Kína-Új-Zéland

Felsőház:
15.30 Ausztrália-Kolumbia
17.00 Brazília-Spanyolország
18.30 Oroszország-Olaszország
20.00 Magyarország-Egyesült Államok 

 

Vissza a Hírek oldalra