Főoldal

Büntetőpárbaj után nyolc között a magyar válogatott!

A férfi ifjúsági vízilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében a magyar válogatott büntetőkkel verte az Amerikai Egyesült Államokat.

Büntetőpárbaj után nyolc között a magyar válogatott!

Magyarország-Egyesült Államok 6-6 (2-2,1-0, 2-4, 0-0). -  Büntetőkkel: 4-3. - Tófürdő, 1800 néző, nyolcaddöntő, vezette: Stanojevic (szerb), Moiralis (görög).

Magyarország: Grieszbacher – Schmölzl 1, Bóbis 3, Baksa, Vékony, Fekete, Csorba.  Csere: Szieben, Fodor, Dala, Szeghalmi 1, Ekler 1, Vékony. Szövetségi kapitány: Horváth János.

Aki későn ébredt és nem vett korábban jegyet, lemaradt: a mérkőzés kezdete előtt 45 perccel a "Full house" vagyis telt ház tábla fogadta a szurkolókat. 

A helyszínen tekintete meg a mérkőzést Alessandro Campagna, az olasz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, és Kásás Zoltán korábbi szövetségi kapitány is. S ott volt ezúttal is dr. Szieben László, az MLSZ korábbi elnöke, aki fiáért, Szieben Lászlóért szorított. 

Mindkét csapat idegesen kezdett, sorra maradtak ki a helyzetek – négy percet kellett várni az első gólra: Garrett jegyezte (0-1). Aztán a következő támadásból Bóbis egyenlített (1-1). Majd hosszú gólcsendet követően ismét Bóbis talált be – ezúttal távolról (2-1). Ám Daube pár másodperc múlva egalizált (2-2). A második negyed elején Bóbis büntetőt hibázott, az ellentámadásnál Grieszbacher védett óriásit. Aztán Ekler törte meg a gólcsendet (3-2). Az amerikaiak tüzeltek becsülettel, de Grieszbacher ihletett formában teljesített.

A nagy szünet után amerikai gólokkal indult a harmadik nyolc perc (3-4). Schmölz távoli bombával egalizált (4-4). Aztán Daube megszerezte csapata ötödik, saját maga harmadik találatát (4-5). Aztán Bóbis is követte ellenfelét: három saját, ötödik csapatgól (5-5). A zárófelvonásra egygólos USA-előnnyel (5-6) fordultak a felek. A magyar csapat kapkodott, ráadásul a játékvezetők is olykor furán fújtak. A magyar együttesben ebben a periódusban Grieszbacher tartotta a lelket. Aztán egy emberelőnyös helyzetet Szeghalmi váltott gólra (6-6). A hajrában mindkét csapat kihagyta helyzeteit, így a rendes játékidő nem hozott döntést. Következtek a büntetők.

Az elsőt Daum értékesítette, a másik oldalon Ekler sem hibázott (1-1).

A második amerikai büntetőt kivédte Grieszbacher, Vékony viszont betalált (1-2).

A harmadik sorozatban mindkét játékos belőtte, a magyarokét Fekete (2-3).

A negyedik sorozatban sem hibáztak a felek (3-4).

Az utolsó sorozatban az amerikai pólós a felső kapufát találta telibe – a magyar válogatott tehát büntetőkkel 4-3-re nyert.

A magyarok a négy közé jutásért pénteken 20 órakor a világbajnoki címvédő Montenegró ellen játszanak.

Csütörtöki eredmények. Alsóház. Egyiptom-Szaúd-Arábia 36-1, Argentína-Üzbegisztán 15-10, Dél-Afrika-Kanada 11-10, Kína-Új-Zéland 0-11. Felsőház. Ausztrália-Kolumbia 16-5, Brazília-Spanyolország 7-14, Oroszország-Olaszország.

Pénteki program

Negyeddöntők

15.30 Horvátország-Spanyolország

17.00 Szerbia-Olaszország

18.30 Görögország-Ausztrália

20.00 Montenegró-Magyarország

9-12. helyért

12.30 Kolumbia-Egyesült Államok

14.00 Brazília-Oroszország

13-16. helyért

09.30 Egyiptom-Argentína

11.00 Dél-Afrika-Új-Zéland

17-20. helyért (fedett uszoda)

09.30 Szaúd-Arábia-Üzbegisztán

12.00 Kanada-Kína

Vissza a Hírek oldalra