Főoldal

Büntetőkkel maradtunk csak alul

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 11-12. helyért való rájátszásának utolsó, harmadik mérkőzésén csapatunk 8-8-re végzett, majd ötméteresekkel kapott ki Tatabányán, így a 12. helyen végeztünk.

Büntetőkkel maradtunk csak alul

Tatabánya–AVUS 11-9 (Büntetőkkel) (3-3, 2-2, 0-2, 3-1, 3-1). – Tatabánya, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 11–12. helyért, harmadik találkozó, vezette: Marnitz, Fodor.

Tatabánya: BARABÁS – KOLOZSI 5, Katonás. Fazekas, Hoppál 1, Kalanovics, SZENTESI 3. Csere: Korbán, Kuncz 1, Keresztúri 1, Máthé. Edző: Zant­leitner Tamás.

AVUS: KOVÁCS B. –   Irmes 1, Takács K., Kiss Cs. 1, BASARA 2, TAKÁCS J. 2, Garancsy 1. Csere: Horváth A., Polovic, Ekler B. 1, Sági, Juhász M., Hajmási, Kurucz 1, Edző: Matajsz Márk.

A nyitott medencében lejátszott találkozón a vasiak hozták el a labdát, de első helyzetüket kihagyták, Takács János lövését védte a kapus.  A folytatásban is elhibázták helyzeteiket a csapatok, majd négy és fél percnyi játék után Takács János centerből ezúttal már betalált. Fél perc elteltével Basara büntetőből szerzett gólt: kettővel mentek a motiváltan vízilabdázó aligátorok. Nem sokáig örülhettek a vasiak, mert Kolozsi – ugyancsak büntetőből - hamar szépített (1-2). Majd Kurucz használt ki egy emberelőnyös szituációt. Ám ugyanezt tették a hazaiak is, akik gyors egymásután két emberfórjukat is gólra váltották, így a vendégek kétgólos előnye elapadt (3-3).

A második negyed – az elsőhöz hasonlóan – szombathelyi találattal indult (3-4). Aztán egyenlítettek, sőt a vezetést is átvették a hazaiak. Ám Bajék megrázták magukat és másfél perccel a nagyszünet előtt Irmes révén kiegyenlítettek (4-4).

A harmadik negyedben is folytatódott a kiegyenlített küzdelem, csakúgy mint a két együttes korábbi, négy meccsén, ezen sem tudott egyik elhúzni a másiktól. Rengeteget hibáztak a csapatok támadásban, aztán Ekler Bendegúz megtörte a gólcsendet (5-6). Sőt, Basara szép lövésével kétgólosra nőtt a vasiak előnye úgy, hogy a harmadik negyedben gólt sem kaptak.

A mindent eldöntő, utolsó nyolc percben sokáig egyik oldalon sem esett gól, aztán Kolozsi büntetőből szépített (6-7). Az AVUS Takács János találatával újra két góllal elhúzott, a másik oldalon viszont Szentes centerből betalált (7-8). Óriási izgalmak közepette zajlottak az utolsó percek. Két és fél perccel a lefújás előtt Kolozsi immárin harmadik büntetőjét váltotta gólra (8-8). Az utolsó másodpercekben az egyik oldalon Kolozsi, a másikon Ekler lövése maradt ki. Maradt tehát a 8-8, következett az öt-öt büntető.

A hazaiaktól négyből hárman bedobták, míg a vendégeknél Garancsy értékesítette büntetőjét, Ekler Basara és Irmes kihagyta, így ötméteresekkel a hazaiak 3-1-re győztel.

A két nyert mérkőzésig tartó párharcot 2-1-re a nyerte a Tatabánya. Az AVUS a 12. helyen végzett

Zantleitner Tamás: – Változatos mérkőzés volt. De ennél lényegesebb, hogy mi nyertünk, és ezzel a tavaly helyezésünkhöz képest három pozícióval előbbre léptünk. Úgy, hogy közben fiatalítottunk is. Az ötméterespárbajnak, mint most is, ilyenek a sajátosságai...
Matajsz Márk: – Bár vezettünk ezen a meccsen is, mégis elismerésem a Tatabányának, mert egész éves teljesítménye alapján megérdemelten végzett előttünk, ugyanakkor maximális dicséret illeti a csapatomat is. A tizenkettedik hely elérése óriási eredmény egy ilyen kis klub életében. Az ötméteresekről csak annyit, az mindig lutri.

Vissza a Hírek oldalra