Főoldal

Bronzéremért játszik a magyar ifjúsági válogatott

Az ifjúsági vízilabda-világbajnokság elődöntőjében a magyar válogatott egy góllal kikapott Spanyolországtól, így vasárnap a bronzéremért játszhat.

Bronzéremért játszik a magyar ifjúsági válogatott

Magyarország-Spanyolország 11-12 (4-1, 3-5, 0-2, 4-4). – Tófürdő, 1800 néző, elődöntő, vezette: Duraskovic, Dervieux.

Magyarország: Grieszbacher – Dala, Fekete 2, Schmölz, Baksa 3, Bóbis 4, Vékony. Csere: Szieben, Csorba 1, Fodor, Szeghalmi, Ekler 1, Korom. Szövetségi kapitány: Horváth János.

Szombat délelőtt kilenc órakor nyitottak a pénztárak, a szurkolók nem egészen egy óra alatt elkapkodták a meccsre szóló jegyeket.

Fél perc sem telt el a meccsből, amikor első támadását Fekete révén góllal zárta a magyar csapat (1-0). Majd Baksa büntetőjével már 2-0-ra vezettek a magyarok, ám Bertran lövésével szépítettek a spanyolok (2-1). Sokáig a két kapus tartotta lelket csapatában, míg nem másfél perccel a negyed lefújása előtt Baksa lőtt a kapu közepébe (3-1). Fél perc múlva Csorba gólja után már hárommal mentek a hazaiak (4-1). A második negyed elejét kimaradt lövések, bravúros védések jellemezték. Majd Bóbis vette vállára csapatát, három gólt szerzett, ám a magyarok nem tudtak meglógni, sőt, a negyed utolsó másodpercében a spanyolok egy gólra feljöttek (7-6).

A harmadik negyed elején egyenlítettek a spanyolok (7-7) majd kapust cserélt Horváth János szövetségi kapitány. Ám ez sem segített, a spanyolok 7-4-ről fordítottak (7-8). Bertant nem tudták tartani a magyar védők. Majd Korom büntetőt védett, ám a másik kapus, Garcia is jól teljesített. Támadásban rengeteget hibázott a magyar csapat, sok labdát elpasszoltak Baksáék. Az utolsó negyed gyors gólváltással kezdődött, de a spanyolok mindig elhúztak egy találattal. Két perccel a lefújás előtt a remekül játszó Bóbis egyenlített (11-11), ám egy perc múlva Asensio centergóljára már nem jött magyar válasz. Így a magyar együttes vasárnap 15.15-kor a bronzéremért játszik Szerbiával.

A vasárnapi program.

7. helyért: 12.15: Horvátország-Ausztrália

5. helyért: 13.45: Montenegró-Olaszország

Bronzmérkőzés. 15.15.: Magyarország-Szerbia

Döntő, 16.45: Görögország-Spanyolország

A vasárnapi mérkőzésekre elővételben szombaton minden jegy elfogyott, így belépő nélkül senki se induljon el a találkozókra

Vissza a Hírek oldalra