Főoldal

Bravúros AVUS-győzelem Tatabányán!

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájászásának 4. fordulójában az AVUS két góllal nyert Tatabányán.

Bravúros AVUS-győzelem Tatabányán!

Tatabánya-AVUS 7-9 (2-1, 0-2, 2.4, 3-2). Tatabánya, 100 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alsóház, 4. forduló, vezette: Molnár, dr. Marosvári

Tatabánya: Jászberényi – Katonás 1, Francsics 1, Kuncz, Hoppál 1, Kalanovics 1, Szentesi 1. Csere: Szabó, Márkus, Kolozsi, Martin 2, Máthé. Edző: Zantleitner Tamás

AVUS: Horváth A. – Polovic, Ekler B. 2, Takács 1, Kiss Cs., Ukumanov, Garancsy 4. Csere: Baranyai, Baj, Juhász M., Hajmási, Kurucz 2. Edző: Matajsz Márk.

A szombathelyieknél sérülés és betegség miatt Ivan Basara, Kutasi Rómeó, Sági Benjamin és Galambos Gergely is hiányzott.

A tatabányaiak szereztek vezetést, amit három perccel a negyed vége előtt Garancsy kiegyenlített. Másfél perc múlva ismét betaláltak a hazaiak: 2-1.

A második negyedet Takács góljával kezdte az AVUS. Remekül védekeztek a vendégek, a tatabányaiak ebben a nyolc percben gólképtelenek maradtak. A vasiak Garancsy találatával átvették a vezetést (2-3).

A harmadik negyedben emberelőnyből egalizáltak a hazaiak, ám az ellenállhatatlanul játszó Garancsy két, valamint Ekler és Kurucz találatával állva hagyta ellenfelét az AVUS (3-7).

Az utolsó negyedben a fegyelmezetten, taktikusan vízilabdázó aligátorok négy és fél perccel a meccs vége előtt 8-5-re vezettek. Aztán bő két perccel a lefújás előtt Kurucz 9-6-ra módosította az eredményt: eldőlt a meccs.

A vendégek teljesen megérdemelten nyertek 9-7-re. 

További eredmények: Kaposvár-Pécs 11-9, Vasas-Szentes 9-5, Szeged-UVSE 7-11.

További képek

Vissza a Hírek oldalra