Főoldal

Bravúr a Komjádiban!

A Kaposvár elleni hazai siker után idegenben a Vasast győzte le OB I-es csapatunk.

Bravúr a Komjádiban!

Vasas-Plaket-AVUS 8-10 (1-2, 1-5, 3-1, 3-2). – Budapest, Komjádi Uszoda, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alapszakasz, B csoport, 13. forduló, vezette: ifj. Kenéz, Petik.

Vasas: Korom - Török, Miklós 1, Bencz 3, Sélley, Hegedűs, Takács B. 1. Csere: Bóbis 2 Nikic, Kiss B., Vogel 1. Edző: Bóbis Máté.

AVUS: Horváth A. – Ekler. 2, Jovanovic 1, Szőke Sz. 1, Marnitz 1, Irmes 1, Takács J. 1. Csere: Polovic, Szabó B. 1, Szőke B. 1, Ekler Zs., Turnai 1, Sebestyén. Edző: Matajsz Márk.

A mindkét oldalon kihagyott lehetőségek után két és fél percnyi játékot követően büntetőből a hazaiak szerezték az első gólt – de az angyalföldiek ekkor vezettek először és utoljára a mérkőzésen. Az aligátorok a negyed hajrájára lendültek igazán játékba, Irmes egyenlített, majd egy emberelőnyös helyzetet Ekler Bendegúz váltott gólra.

A második negyedben csak egy csapat volt a vízben. Turnai, Szőke Szabolcs és Szőke Benedek góljával 5-1-re elhúztak, állva hagyták ellenfelüket az aligátorok. A vasiak remekül támadtak, hátul pedig lehúzták a rolót. Ugyan a hazaiak szépítettek, de Marnitz és Ekler Bendegúz gondoskodott róla, hogy a nagyszünetre gyakorlatilag eldőljön a meccs: 2-7.

A harmadik negyed első felében biztosan őrizték előnyüket a vasiak, a hajrára aztán kissé összekapták magukat a fővárosiak, a zárónyolcpercre így is három találattal (5-8) mentek az aligátorok.

Ezzel együtt nagyon nem volt mindegy, ki szerzi az utolsó nyolc perc első találatát, s mivel emberelőnyből két perc játék után Jovanovic talált be, így gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (5-9). A hátralévő időben a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, de a szombathelyiek őrizték előnyüket. Ugyan másfél perccel a lefújás előtt 9-7-re felzárkóztak a piros-kékek, Takács János centerből szinte azonnal válaszolt: 10-7 az AVUS-nak, innen már nem volt visszaút. 

Az aligátorok a Kaposvár után ezúttal egy másik riválisukat, a Vasast győzték le meggyőző, helyenként kifejezetten érett, jó játékkal. A mérkőzésen az AVUS valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.

Matajsz Márk: – Bíztam bent hogy méltó ellenfeleileszünk a nagyon erős Vasasnak, de az már szinte a csoda kategóriájába tartozik, hogy a Komjádi Uszodában két góllal tudtunk nyerni. Úgy, hogy jóval többet is vezettünk már. Nagyon pozitívan csalódtam a csapatban, rutinosan, éretten pólóztak a fiúk. Az első két negyedben különösen jó volt a védekezésünk. Ez a három pont rengeteget érhet. 
A forduló többi mérkőzését szerdán rendezik.

Vissza a Hírek oldalra