Főoldal

Bravo fiúk!

Az OB I-es vízilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulójában az AVUS négy góllal legyőzte a Kaposvárt.

Bravo fiúk!

AVUS-Kaposvári VK 14-10 (3-3, 5-2, 4-3, 2-2). -  Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, középszakasz, 6. forduló, vezette: Tóth I., Melner.

AVUS: KOVÁCS B. – IRMES 2, Takács K., KISS Cs. 3, Takács J. 1, Basara 2, Garancsy. Csere: Polovic, EKLER B. 4, Baj 2, Juhász M., Baranyai, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Kaposvár: Nemes - KOVÁCS O. 2, Giga, Dobos 1, Tóth K. 1, VINDISCH 3, Juhász-Szelei. Csere: Németh L., Pataki 1, Kakstedter, Telegdy 1. Edző: Berta József.

A hazaiak esélyét növelte, hogy a kaposváriak négy játékosukat is nélkülözték. Első támadásukat Vindisch révén góllal zárták a vendégek (0-1), de Basara találatával szintén első akciójukból egyenlítettek a vasiak (1-1). Majd Kiss Csaba a kapus „szeme” közötti góllal zárt le egy emberelőnyös helyzetet (2-1). A kaposváriak azonban gólra rendre góllal válaszoltak – kiegyenlített volt a meccs, egyik csapat sem tudott meglépni (3-3). 

A második negyedben Basara és Ekler szép távoli találatával két góllal elhúzott az egyre jobban belelendülő AVUS (5-3). Ugyan szépített a Kaposvár, de Ekler lóbált egyet, majd kipókhálózta a bal alsó sarkot (6-4). A vasiak tartották kétgólos előnyüket, Kiss Csaba újra betalált így a negyed vége előtt egy perccel 7-5-re alakult a találkozó állása. Sőt, Kiss Csaba fél perc múlva ismét gólt lőtt: 8-5-ös hazai vezetéssel vonultak a nagyszünetre a csapatok.

A harmadik negyed kaposvári góllal indult és ugyancsak somogyi találattal folytatódott (8-7). Irmes éles szögből szerzett gólja nagyon jókor jött (9-7). Nem különben Ekler találata, a fiatal pólós olyan erővel lőtte meg a labdát, hogy Lukács kezéről becsorgott a labda (10-7). A vasiak megléphettek volna négy góllal is, de Telegdy révén a Kaposvár zárkózott fel (10-8). Aztán Baj válaszolt, így ismét három volt közte (11-8). Ekler elemében volt, így fél perccel a negyed vége előtt a mérkőzés során először néggyel vezettek az aligátorok (12-8). Eldőlni látszott a meccs.

Az utolsó negyedben a vendégek hozták el a labdát, pedig az AVUS elnöke, Juhász Tibor jelezte a labdáért úszó Irmes Pálnak: ha elhozza, vasárnap ebédre, kacsasültre várja. Irmes hamarosan jóvátette „hibáját” és betalált (13-8). Juhász szólt: így is jár az ebédmeghívás. Aztán büntetőből szépítettek a somogyiak (13-9), ám már nem volt megállás, az aligátorok nem engedték ki kezükből a győzelmet, a sikertelen kaposvári támadás után egyedül hagyott Takács János gólja végképp eldöntötte a találkozót. Az AVUS az első negyedet leszámítva uralta a mérkőzést és teljesen megérdemelten nyert.

További eredmények: Szentes-Tatabánya 11-10, Vasas-KSI 10-5. Az UVSE-Pécs találkozó 20.45-kor kezdődött.

Vissza a Hírek oldalra