Főoldal

Behúztuk!

Az OB I-es vízilabda-bajnokság 11-12. helyért való rájátszásának második mérkőzésén az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) két góllal verte a Tatabányát.

Behúztuk!

AVUS-Tatabánya 10-8 (1-1, 0-0, 5-4, 4-3 ). – Szombathely, 200 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 11-12. helyért, második mérkőzés, vezette: Füzesi, Bereczki.

AVUS: HORVÁTH A. – Irmes 1, POLOVIC 3, Takács K., Kiss Cs., Baj, BASARA 3. Csere: Ekler B., Takács J., Juhász M., GARANCSY 2, Hajmási 1, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Tatabánya: BARABÁS – KOLOZSI 3, Fazekas 2, Keresztúri, Kalanovics 1, Márkus, Máthé. Csere: Korbán 1, Katonás, Kuncz, Tamás, Hoppál, Szentesi 1. Edző: Zantleitner Tamás.

Az első néhány támadás mindkét oldalon kimaradt, majd Irmes lőtt éles szögből, balról a hálóba (1-0). A folytatásban sem változott a játék képe, a csapatok viszonylag hamar ellőtték a labdákat, amelyeket így a kapusok könnyedén hárítottak. Majd három és fél perccel az első negyed vége előtt Szentesi egyenlített (1-1). Aztán Basara büntetőjét védte Barabás. A szombathelyiek voltak aktívabbak és veszélyesebbek támadásban, de a jól védő Barabás eszén nem tudtak túljárni. A másik oldalon pedig Horváth hárította a tatabányai próbálkozásokat.

A második negyedben már a második büntetőjüket hibázták el a hazaiak. A csapatok jól védekeztek, viszont gyengén támadtak, így változatlanul 1-1 virított az eredményjelzőtáblán. A sorozatos időkérések után sem vált hatékonyabbá a támadójáték. Ebben a negyedben a vasiak kapusa, Horváth Alex védett nagyokat – gól így nem született.

A harmadik nyolc percben is elkapkodták a csapatok a támadásokat, aztán Basara hat perccel a negyed vége előtt vízen kacsázó lövése a bal sarokba vágódott (2-1). Ám hamar jött a válasz, Kalanovics egyenlített (2-2). Kiszakadt a gólzsák, Garancsy lövésével újfent az aligátorok vezettek (3-2), de büntetőből a vendégek egyenlítettek. Felváltva potyogtak a gólok, ekkor szinte minden akció góllal végződött – Garancsy ismét betalált (4-3), de a vendégeknek erre is volt válaszuk (4-4). Aztán Basara ezúttal biztosan értékesítette büntetőjét (5-4). Polovic szép gólt lőtt a jobb felső sarokba – két góllal (6-4) vezetett az AVUS. A vendégek azonban nem adták fel, így az utolsó negyed egygólos szombathelyi vezetésről indult.

Hajmási révén az első gólt a hazaiak szerezték, majd felváltva estek a gólok (8-6). Majd egy hazai szögletet elnéztek a játékvezetők, az ellentámadásból pedig a Tatabánya betalált (8-7).  Aztán jött Polovic és ismét kettővel ment az AVUS (9-7). Majd újra Polovic vágta a hálóba a labdát – a meccsen először hárommal vezetett a hazai csapat (10-7). Nem sokáig, mert szépítettek a vendégek (10-8). Ám az idő fogyott, a szombathelyiek pedig már nem engedték ki kezükből a győzelmet (10-8).

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-1.

A minden eldöntő harmadik találkozót szerdán 17.30-kor rendezik Tatabányán.

Vissza a Hírek oldalra