Főoldal

Az utolsó negyedben robbantottunk

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 5. fordulójában az AVUS 11-6-re legyőzte a Szentest.

Az utolsó negyedben robbantottunk

AVUS–Metalcom Szentes 11-6 (2-1, 1-2, 3-2, 5-1). – AVUS-uszoda, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 5. forduló, vezette: Fodor, Füzesi.
AVUS: HORVÁTH A. – POLOVIC 2, Ekler B. 1, Takács 1, KISS CS. 2, BASARA 3, Garancsy 1. Csere: Juhász M., Baj 1, Ukumanov, Kutasi, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.
Szentes: György – Nagy M. 1, VÖRÖS 2, Hegedűs 1, Pellei F., Somogyi 1, Kókai 1. Csere: Tóth, Pellei K., Palotás, Werner, Visnjakov, Takács J. Edző: Pellei Csaba.

Az első negyed nagy csatát hozott, minden egyes labdáért, lövésért megküzdöttek a játékosok. Polovic és Kiss góljával 2-0-ra elhúztak a vasiak, ám szépítettek a vendégek. Aztán Nagy büntetőjét Horváth Alex bravúrral védte. A második negyed is kiélezett küzdelmet hozott, a csapatok jól védekeztek, ám támadásban sokat hibáztak – vagy éppen a kapusok védtek. A szünetre 3-3-as döntetlennel vonultak a felek.

A harmadik negyedben Basara távoli lövésével ismét az AVUS vezetett, majd egy perc elteltével ismét Basara bombázott a hálóba (5-3). A szentesiek nem adták fel, egyenlítettek, ám Garancsy góljával megint az aligátorok vezettek (6-5).

A negyedik negyedben Polovic gyors góljával ismét kettő volt közte – s innen nem volt megállás. A koncentráltan játszó aligátorok állva hagyták ellenfelüket, Baj, Basara, Ekler voltak sorrendben a gólszerzők (10-5). Eldőlt tehát a meccs, az utolsó találat ismét a hazaiaké volt, egy perccel a lefújás előtt Takács zárta le a mérkőzést: 11-6. 

A meccs három negyedig kiegyenlített küzdelmet hozott, a hazaiak az utolsó negyedben eldöntötték a találkozót. 

További eredmények: Tatabánya-Vasas 8-9, Szeged-Kaposvár 11-15, UVSE-Pécs 11-12.

Képgalériát ITT TALÁL a mérkőzésről.

További képek

Vissza a Hírek oldalra