Főoldal

Az első diadal!

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 5. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) megszerezte első győzelmét. A vasiak a Pécset verték nagy csatában.

Az első diadal!

AVUS-Pécsi VSK-Mecsek Füszért 10-7 (4-2, 2-2, 3-0, 1-3 ). - Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, 5. forduló, vezette: Homonnai, Bereczki.

AVUS: KOVÁCS B. – KISS CS., IRMES 2, Baj 1, Takács K., Ekler 1, BASARA 2. Csere: Polovic 1, Takács J. 1, Juhász M., GARANCSY 2, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk
PÉCS: Józsa – Chilkó, Rakonjac 1, Horváth Zs., Jakab, CSABA 2, Csacsovszky A. 1. Csere: Barát, Zerinváry, SEBESTYÉN 2, Mijic, Palotás, Krizsán 1, Opacak. Edző: Lukács Gergely

Az első helyzetek kimaradtak, aztán két és fél perc elteltével egy bejátszást Baj kapásból, szép mozdulattal, centerből vágott a kapuba (1-0). A szombathelyiek jól védekeztek, a vendégek lövőhelyzetbe is ritkán kerültek. Aztán Kiss remek passzát a jobb kapufa tövéből Takács János húzta két emberrel a nyakán a hálóba (2-0). Ám a pécsiek nem engedték elhúzni a hazaiakat (2-1). Kiss újabb remek passzát Basara okos mozdulattal, a kapus hóna alatt vágta a hálóba (3-1). Ugyan szépítettek a vendégek, de Basara csaknem a félpályáról lőtt a jobb sarokba (4-2).

A második negyedben is tartotta kétgólos előnyét az AVUS.  Élesedett a küzdelem, egyre több volt a szabálytalanság is. Garancsy találatával három perccel a negyed vége előtt hárommal elment a hazai együttes (6-3). Eközben Kovács remekül hárította a pécsi lövéseket. A nagyszünetre kétgólos aligátorok-előnnyel fordultak az együttesek (6-4).

Szünet után Irmes pókhálózta ki a jobb felsőt (7-4), majd Garancsy kópírozta le társát (8-4). Izzott a víz, mindkét kapus nagyokat védett. Aztán Irmes újra betalált, már öt góllal ment az AVUS (9-4). A szombathelyiek remekül védekeztek, ebben a negyedben nem is kaptak gólt.

Az utolsó negyedben Sebestyén szerencsés góljával négyre zárkóztak a mecsekeljaiak (9-5.) A pécsiek egy utolsó rohamot indítottak. Óriási izgalmak közepette peregtek le az utolsó percek, a vasiak okosan lassították a játékot és keményen védekeztek. Fél perccel a lefújás előtt Polovic góljával eldőlt a meccs: 10-7

 

Vissza a Hírek oldalra