Főoldal

AVUS-siker a Vasas ellen!

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 4. fordulójában az AVUS idegenben győzte le a Vasast

AVUS-siker a Vasas ellen!

Vasas-Plaket–AVUS 6-8 (2-3, 1-1, 2-1, 1-3). – Budapest, Komjádi Uszoda, 150 néző, OB I-es alsóházi vízilabda-mérkőzés, vezette: Marnitz, Tóth I.
Vasas: Jónás – Miklós, Sélley 1, Hegedűs 1, VOGEL 2, Takács B., Halek 1. Csere: Bencz 1, Szabó B., Simon, Hóna, Major. Edző: Bóbis Máté.
AVUS: HORVÁTH A. – Irmes 1, Polovic 1, Ekler B. 1, KISS CS. 1, Takács J., GARANCSY 2. Csere: Takács K., Baj, BASARA 1, Juhász M., Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Fél perc sem telt el a mérkőzésből Ekler Bendegúz emberelőnyből szerzett góljával szerzett vezetést az AVUS. Az angyalföldiek hiába próbálkoztak, a vasiak jól védekeztek és Horváth Alex is remekül védett. Aztán Garancsy egy újabb emberelőnyös helyzetből kettőre növelte a vasiak előnyét. Felváltva estek a gólok, az első negyed 3-2-es vendégvezetéssel zárult. A második negyed hazai találattal indult, majd a másik oldalonn Takács János ismét emberelőnyös szituációból kétgólosra (2-4) növelte a vendégek előnyét. A Vasas azonban nem adta fel, így a félidőben 4-3-ra vezettek az aligátorok. A harmadik negyed elején kiegyenlítettek a hazaiak. Fej-fej mellett haladt a két gárda, mindkét csapat remekül védekezett, elöl viszont sok volt a pontatlanság. A minden eldöntő negyedik negyed 5-5-ről indult. Az angyalföldiek a mérkőzés során először átvették a vezetést, ám az AVUS nem hagyta magát, három perccel a lefújás előtt Kiss Csaba egyenlített (6-6). Egy perc elteltével Basara is betalált, majd újabb egy perc játékot követően Irmes gólja eldöntötte a három pont sorsát (6-8). 
A szombathelyiek elsősorban kiváló védekezésüknek és kapusteljesítményüknek köszönhetően nyertek.
Matajsz Márk: – Különösen a csapatvédekezéssel és a kapusteljesítménnyel vagyok elégedett. Rengeteget blokkoltunk, sok labdát szereztünk. A végére kicsit elfáradtunk, ezért a támadásokhoz lassan értünk fel, nem voltunk olyan veszélyesek. Egy jó Vasast sikerült legyőznünk.

További eredmények: Kaposvár–KSI 10-5, Szentes–UVSE 12-9, Pécs–Tatabánya 11-11. 

Vissza a Hírek oldalra