Főoldal

A játék a legfontosabb!

Ács Tímea, 2009-es születésű fiatalokból álló csapata a Dunántúli Baby II-es bajnokságban szerepelt.

A játék a legfontosabb!

A Dunántúli Baby II. bajnokságban szereplő, Ács Tímea vezette AVUS 2009-es születésű fiatalokból álló együttese összesen 18 bajnokit vívott - fordulónként kettőt. Kilenc csapat indult a bajnokságban, ám az eredményeket hivatalosan nem számolta a szövetség.

- A bajnokságban nem volt más elvárásom, csak hogy a gyerekek fegyelmezetten játszanak, és amit az adott időszakban az edzéseken megtanultunk, viszontláthassam a mérkőzéseken, valamint, hogy élvezzék a meccseket. - mondta Ács Tímea. -  Az egyik legfontosabbnak tartom, hogy megszeressék a sportágat és élvezzék a játékot. Kilenc forduló volt összesen - minden részt vevő csapattal háromszor játszottunk a szezon alatt - nagyon jó fejlődési lehetőség volt. Változás történt a bajnokságban, mivel a szezon alatt a meccseken nem volt eredmény. Személy szerint nagyon örültem ennek, mert így a lényegre tudtunk koncentrálni a játékra, és nem az eredményre. Remek korosztállyal dolgozhattam együtt egész évben, nagyon sok szorgalmas és tehetséges játékos van a csapatban. A 2009-es csapatba összesen 27 gyermek tartozik, a szezon folyamán mindegyik játékosnak játéklehetőséget tudtam adni. A következő szezonban már nem én viszem tovább a csapatot, de remélem, hogy ez a létszám és a felépített csapategység megmarad majd.

- Újdonság volt a gyerekeknek és nekem is, hogy ebben a szezonban voltak szombati edzéseink is - folytatta Ács Tímea. - Nagyon jó ötletnek tartom a szombati matinékat, és remekül is sikerültek ezek a tréningek, nagyon hasznosak voltak a játékosok számára, hiszen ezeken az edzéseken csak a játéké volt a főszerep. A szombati edzéseket havonta egy alkalommal a szülők is megtekinthették, így ők is láthatták, hogy mennyit fejlődtek a gyerekek. A gyerekek nagy része rendeszeresen három, négy, öt, de voltak akik hat alkalommal látogatták az edzéseket, de sokszor azt látom, hogy a gyerekek nem tudnak koncentrálni az edzéseken, mert fáradtan érkeznek, az iskolai teendők és különórák miatt. Véleményem szerint nagyon jól zártuk a 2018/19-es szezont, személy szerint nagyon megszerettem a gyerekeket, mindenki sokat fejlődött saját magához mérten és a legfontosabb megszerették a vízilabdát, élvezték az edzéseket és meccseket. Nagyon büszke vagyok minden játékosomra.

Mint az a szezonzáró, parkerdei pikniken kiderült, Ács Tímea anyai örömök előtt áll, ősztől Kutasi Rómeó vezeti az edzéseket.

További képek

Vissza a Hírek oldalra