Főoldal

A Honvéd a vendég

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 2. fordulójában szombaton 16 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Budapest Honvédot fogadja

A Honvéd a vendég

A szombat délutáni találkozót eredetileg a fővárosban rendezték volna, áma Honvéd uszodája foglalt a meccs időpontjában, így Szombathelyen száll vízbe a két csapat. Az aligátorok az első fordulóban odahaza nagy csatában 14-12-re kikaptak a BVSC-től, míg a legutóbbi bajnokságot a hetedik helyen záró kispestiek 12-6-ra nyertek Kaposváron. A Honvédban kerete bombaerős, olyan pólósok szerepelnek a fővárosiaknál, mint a világbajnok Szívós Márton és Decker Attila és a szintén sokszoros válogatott Manhercz Ádám. A meccs esélyese idegenben is Merész András együttese, ugyanakkor az aligátorok a nyitófordulóban bizonyították: senki sem mehet ellenük biztosra.

-Kíváncsian várom, hogy a gyilkos menetelésből hogyan jövünk ki – mondta Matajsz Márk, az AVUS edzője. – Múlt vasárnap és hétfőn három kemény kupameccset játszottunk, szerdán is nagyon hajtós, sok energiát felemésztő mérkőzést vívtunk. A BVSC elleni vereség miatt csalódottak a játékosok, mentálisan próbálom felrázni őket. A fővárosiak a nyáron Szombathelyen edzőtáboroztak, kétkapuztunk is velük, ismerjük őket. Az első fordulóban simán nyertek Kaposváron, jó formában lévő, fizikálisan erős, jó játékosokból álló gárda. A Honvéd az esélyes, de ha olyan felszabadult játékot nyújtunk, mint szerdán az első három negyedben és a végjátékban is döntetlenkörüli lesz az állása, akkor lehet esélyünk a győzelemre.

 

Vissza a Hírek oldalra