Főoldal

A bajnoki címvédőt fogadjuk

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság 10. fordulójában szombaton 16 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a bajnoki címvédő FTC-t fogadja.

A bajnoki címvédőt fogadjuk

A szezon egyik legnehezebb meccse vár a két győzelemmel és hét vereséggel a hetedik helyen álló szombathelyi aligátorokra: szombat délután a legutóbbi bajnok, a jelenleg az A csoportot pontveszteség nélkül kilenc győzelemmel vezető, a Bajnokok Ligájában szereplő FTC-t fogadják. A Fradi játékerejéről sokat elárul, hogy a németek ellen készülő 13 fős válogatott keretbe öt játékost – Vogel Somát, Jansik Szilárdot, Mezei Tamást, Pohl Zoltánt, Vámos Mártont – adnak a ferencvárosiak. Az őszi FTC–AVUS meccsen 16-6-ra nyertek a fővárosiak. Ezúttal is a tisztes helytállás lehet a vasiak reális célja.

– A világ egyik legjobb klubcsapata jön hozzánk, azt kértem a játékosoktól, hogy felszabadultan vízilabdázzanak, élvezzék a játékot – mondta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – Számunkra a meccs jó felkészülés lesz azokra a találkozókra, ahol már lehet keresnivalónk, így gyakorolhatunk olyan dolgokat, amelyek ha a Fradi ellen sikerülnek, okkal bízhatunk abban, hogy egy gyengébb együttes ellen is bejönnek. Az FTC ellen lassítanunk kell a játékot, és – bár pokolian nehéz lesz – kevés gólon akarjuk tartani ellenfelünket. Ősszel vállalható eredmény értünk el, ezúttal is ez a célunk.

Mint arról korábban beszámoltunk, a meccsre jegyet vátló szurkolók között a találkozó szünetében kisorsolunk két, a korábban az uszodánkban rendezett Magyarország-Málta találkozón részt vett magyar válogatott játékosainak aláírásával ellátott vízilabdát és további két vízilabdát, melyet az OB I-es AVUS csapatának tagjai írtak alá.

A nyertesek a labdákat a találkozó lefújása után a zsűriasztalnál vehetik át.

 

Vissza a Hírek oldalra