Főoldal

A bajnokhoz utazunk

A vízilabda OB I. 3. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Ferencvárosi TC vendége lesz.

A bajnokhoz utazunk

A Matajsz Márk vezette aligátorok péntektől vasárnapig négy meccset vívtak a Magyar Kupa egri selejtezőjében, a szerdai tehát az ötödik tétmérkőzésük lesz hat nap alatt. Persze a fővárosi zöld-fehérek is ugyanebben a cipőben járnak – így egyik csapat lesz friss. A bajnoki címvédő FTC az első fordulóbeli meccsét elhalasztotta, a második körben odahaza 15-9-re verte a Pécset. A vasiak a Honvéd elleni szoros hazai vereség (9-11) után legutóbb 15-9-re kikaptak a BVSC vendégeként. Mivel az FTC a bajnoki címért, az AVUS pedig a kiesés elkerüléséért küzd, így a találkozó toronymagas esélyese a Fradi.

– A kupameccseken próbáltam rotálni a csapatot, de így is fáradtak a fiúk – mondta Matajsz Márk. – Hétfőn nem is edzettünk, kedden tréningeztünk először. Nagy dolgokat nem tudtunk csinálni, frissíteni és gyorsítani próbáltam a fiúkon. A bivalyerős FTC ellen a tisztes helytállás a célunk, és az, hogy felkészüljünk a nyerhető meccsekre. A tavalyi 13. hellyel erőn felül teljesítettünk, az idei bajnokságban a 14. pozíció lehet a célkitűzés. Amennyiben megismételnénk a legutóbbi helyezésünket, az kisebb csodával érne fel. Nekünk tehát a hozzánk hasonló játékerejű együttesek ellen kell gyűjtenünk a pontokat. Szegény embert az ág is húzza, Kiss Csaba egyik ujja kificamodott, Polovic Krisztián pedig továbbra is hörghuruttal bajlódik. 

Vissza a Hírek oldalra