Főoldal

Újabb AVUS-diadal!

Az OB I./B. 10. fordulójában az AVUS 11-7-re legyőzte a Kaposvárt. Online közvetítettük a mérkőzést.

Újabb AVUS-diadal!

AVUS - KAPOSVÁRI VÍZILABDA KLUB 11-7 (3-3, 1-0, 5-3, 2-1).

Szombathely, Fedett Uszoda, 150 néző, vezette: Csanádi, Lázár.

AVUS: Kovács - Cvetic 2, Ekler 1, Takács, Juhász, Sági 1, Kutasi 3. Csere: Hajmási 1, Doma 1, Polcsik, Galambos, Karácsonyi, Kurucz 2, Tátrai. Edző: Matajsz Márk.

Negyedóra van a kezdésig, kiváló zenei aláfestéssel melegítenek a csapatok. 

Még bő tíz perc és indul a meccs. Mint azt beharangozónkban Matajsz Márk elmondta, Úr Valér vállsérülés miatt hiányzik a csapatból. Horváth Alex sincs itt, a kapus ezúttal is tanulmányi elfoglaltsága miatt volt kénytelen távolmaradni.

Szépen gyülekeznek a nézők, már nagyjából 100-an lehetünk. 

Mindjárt indul az AVUS-Kaposvár meccs. A mieink a Kovács - Kutasi, Sági, Takács, Cvetic, Juhász, Ekler összeállításban kezdenek.  

I. NEGYED

A szombathelyiek hozták el a labdát, de az első támadásunk kimaradt. De semmi baj, a másik oldalon Kovács nyom a kapu fölé egy távoli próbálkozást. Megvan az első gól, Vörös Márk távolról a jobb sarokba lőtt (0-1). 1-1! Egy lefordulást követően Ekler passzát Cvetic lőtte jobbról, nagy magányában a léc alá (1-1). Összeállt a védekezésünk, már a harmadik somogyi akciót vdéekeztük ki, elöl pedig Doma a helyéről, centerből lőtt a kapuba (2-1). Már a negyediket védekeztük ki - azaz már az ötödiket, az utolsónál Kovács Barnabás védett. 1.50-el a vége előtt Matajsz Márk kért időt, 2-1- ide. Ekler Bendegúz fordult le és miután őrült tempóban métereket vert emberére, két méterről 3-1-re alakította az állást. Prikidánovics góljával egy közte (3-2). Aztán létszámban megvoltunk, de Vörös mégis átlőtte a védelmet (3-3). Egy távoli, sikertelen kaposvári lövéssel ért véget az első negyed (3-3). Szó, mi szó, legutóbb a Dunakanyar ellen jobban kezdtünk...Ezúttal mintha kicsit kevésbé lennének koncentráltak a fiúk. De ugye van még három negyed.

II. NEGYED

Ismét az aligátorok hozták el a labdát, de megint elbaltáztuk az első akciót. A másodikat is. Aztán Kurucz egy bejátszás után kiverekedte magának a helyzetet és közelről belőtte az AVUS negyedik találatát (4-3). Ekler kapufája után itt is kapufa, de a kaposváriak büntetőt hibáztak, a felső lécen csattant a labda. Lehet, hogy Kovács is beleért. Kimaradt helyzetek itt, kimaradt helyzetek ott, 1.20-al a félidő vége előtt még mindig egy ide, ráadásul Juhász ziccerből - ha kevéssel is - de a jobb sarok mellé lőtt. Szerencsére a védekezésünk azért rendben van, a kaposvári lövések általában a kapu mellett kötnek ki. Ebben a negyedben mindössze egy gól esett, 4-3 ide. Félidő.

III. NEGYED

Harmadszor is mi hoztuk el a labdát a bedobás után. Végre gól! Hajmási kapott egy átadást centerben, majd nagy vízicsata után bedobta (5-3). Nem sokáig örülhettünk, Prikidánovics lőtt Kovács hálójába (5-4). Majd Cvetic a támadóidő lejárta előtt egy másodperccel a "kígyótérről" lőtt a kapuba: 6-4! Tóth Ádám jelezte, hogy számára jobb az egy találat differencia: 6-5. Időkérés, utána emberelőnyben folytatjuk majd a meccset - Matajsz Márk gyűjtötte maga köré az övéit. Folytatódik a meccs, Kutasi megszerzi első gólját, megint kettővel megyünk: 7-5! Jött a válasz, egy könnyű gólt ajándékoztunk a kaposváriaknak: 7-6. A vendégek játékosedzője, Prikidánovics Nándor kért időt. 2.15 van a harmadik negyedből, ugyebár eggyel megyünk. Nem sok, de épp elég a győzelemhez.

Hoppá micsoda gól! Hajmási bejátszását Kutasi a jobb kapufára vágta, a kipattanót azonban begyömöszölte (8-6). Rómeó belelendült, ezúttal a másik oldalról, éles szögből talált be: 9-6. Kovács védett egy kaposvári lövést, le is peregtek a negyed másodpercei: 9-6.

IV. NEGYED

A változatosság kedvéért ismét mi hoztuk el a labdát - méghozzá Ekler. Ez szép volt! Ekler remek bejátszását Kurucz húzta a hálóba (10-6.). Hosszú gólcsend után a fiatal Sági lőtte ki a bal sarkot: 11-6!  Még 2.40, de nyugodtan kijelenthetjük, eldőlt a meccs. A kaposváriak ugyan próbálkoznak, de láthatóan ők is tudják: ez a hajó elúszott. AVUS-időkérés. Németh Levente találatával folytatódott a mérkőzés: 11-7. Vége a találkozónak, az AVUS tehát - ha nem is olyan remek játékkal, mint a Dunakanyar ellen - 11-7-re verte a Kaposvárt.

Sok-sok fotót ITT TALÁL a mérkőzésről.

 

Vissza a Hírek oldalra