Főoldal

Tatabánya kipipálva: A 9. helyért játszhat az AVUS ificsapata

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) ificsapata 9-7-re verte a Tatabányát, így 17 órakor a 9. helyért mérkőzik

Tatabánya kipipálva: A 9. helyért játszhat az AVUS ificsapata

Ifjúsági Országos Bajnokság, rájátszás a 9-12. helyért, Szombathely, Fedett Uszoda

Első elődöntő, 13.00

Domino AVUS-EBP Tatabánya 9-7 (2-1, 3-2, 3-3, 1-1).

Domino AVUS: Kovács B. - Hajmási 2, Ekler B. 3, Sági, Jenei 1, Juhász M. 2, Doma 1. Csere: Polcsik, Úr. Edző: Gortva Zoltán

I.NEGYED

Noha a kezdéskor viszonylag kevesen voltak, annál hangosabban buzdították csapatukat a szombathelyi drukkerek – még egy dobot is bevetettek hangulatfokozó eszközként. Aztán szép sorban jöttek a nézők, a vasárnap kora délutáni időpont ellenére tekintélyes szurkolósereg jött össze. Az első gólra két és fél percet kellett várni, Ekler Bendegúz bombázott szépen a jobb felsőbe. Ám egy hasonlóan mutatós góllal egyenlített a Tatabánya: 1-1. Sok-sok kimaradt, vagy túljátszott helyzet után másfél perccel a negyed befejezése előtt Hajmási lőtt a rövid, bal sarokba (2-1). Az utolsó másodpercekben tovább növelhette volna előnyét, ám az emberelőnyös szituáció végén a tatabányai kapus hárított.

II NEGYED

A második nyolc percben első támadásukat rögtön gólra váltották a hazaiak, Doma lőtt gólt (3-1).  Aztán egy kivédekezett támadás után Sági végigúszott, de lövés helyett önzetlenül kipasszolt  a jobb oldalon Jeneihez, aki a hosszú, jobb sarokba vágta a labdát (4-1). A szombathelyiek keményen, fegyelmezetten védekeztek, olyannyira, hogy a vendégek általában lövésig sem jutottak el. Ám egy lövés mégiscsak beakadt: 4-2. Aztán egy erősen vitatott emberelőnyös helyzetet (a szurkolók egy emberként reklamáltak) kihasznált a vendéggárda: 4-3. Nem sokáig örülhettek a tatabányaiak: Ekler Bendegúz bombájával ismét két góllal, 5-3-ra ment a Domino AVUS. (Ezt az előzőért kapták – hallhattuk egy hazai drukker konkluzióját…)

III. NEGYED

Egy kontra után közelebb férkőzhetett volna  a Tatabánya, de Kovács bravúrral hárított. A vendégek azonban nem adtál fel: 5-4-ra felzárkóztak.  Ám Juhász Máté egy hosszú indítást higgadtan fejezett be, megint kettő volt közte: 6-4. Majd 6-5, ám egy emberelőnyt Ekler Bendegúz használt ki: 7-5. 1.50-el a vége előtt Hajmási úszott meg a jobb szélen, majd a kitempózó kapus felett pimaszul a hálóba ejtett: 8-5. De mivel egy távoli tatabányai próbálkozás beakadt, megint csak nem tudott hárommal elhúzni, így kettővel ment az AVUS: 8-6.

IV. NEGYED

Kimaradt lövések itt, kimaradt helyzet ott, aztán Juhász Máté úszott meg, és bár elsőre üggyel-bajjal még megállították, másodjára - lerázva védőjőt - a kapu közepébe helyezett: 9-6. A szombathelyiek háromgólos előnyük birtokában ekkor már nem siettek, nyugodtan adogattak és habár a vendégek még egyszer betaláltak, az aligátorok győzelmét már nem fenyegette veszély.

Az AVUS megérdemelten 9-7-re nyert, így 17 órakor a 9. helyért mérkőzhet a Debrecen-Szeged meccs győztesével.

- Idegesek voltak a fiúk, mert a lebonyolítási rendszer senkinek sem felel meg. Kilencedik helyen végeztünk, oda-vissza vertük a Tatabányát, kicsit szokatlan, hogy egy meccsen most mégis elbukhattuk volna a helyezésünket - mondta Gortva Zoltán. - Szerencsére összeszedtük magunkat, jól védekeztünk, elég jól lefordultunk , gratulálok a csapat hozzáállásához, szívből játszottak.

Vissza a Hírek oldalra