Főoldal

Revansvággyal fűszerezett bajnoki

Az OB I/B-s bajnokság B-csoportjának 3. fordulójában szombaton 18.30-as kezdéssel az AVUS az Alfa SC-ESMTK vendége lesz.

Revansvággyal fűszerezett bajnoki

Több szempontból is emlékezetes meccset vívott egymással a legutóbbi OB II-es bajnokság rájátszásában a két együttes. A szombathelyiek ugyanis a fővárosiakat megelőzve jutottak az OB I/B-e. Az alfások meglehetősen nehezen viselték a vereséget, egyik játékosuk Csordás Sebastian brutalitása nyomán Jenei Dániel kórházba került. Ez azonban már a múlt, a mostani bajnokságban ismét összecsap a két gárda – az immáron Alfa SC ESMTK néven induló alakulat is követte a vasiakat a másodosztályba. Az Alfa az első fordulóban a Pécset 12-7-re verte, majd idegenben 19-7-re kikapott a Neptun VSC-től.

A mieink eddig egy meccset játszottak, a Szentendrétől 15-14-re kikaptunk.

- Nem szeretnénk foglalkozni a múlttal, ez már egy új bajnokság másik meccse lesz – szögezte le Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – Nyilván a hazaiakban a vereség, a mieinkben pedig a meccsen történtek miatt lehet egyfajta revansvágy. Ami ellenfelünket illeti, jó fizikai felépítésű játékosaik vannak, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem olyan gyorsak. Edzőjüket egyébként régóta jól ismerem. Nálunk a lefordulások jól működtek a Szentendre ellen, viszont a 15 kapott gólunk is azt bizonyítja, védekezésben és kapusteljesítményben is fel kell javulnunk. Már csütörtökön Budapestre utaztunk, itt készülünk a találkozóra. Higgadt játékot és győzelmet várok szombat este. Kurucz Barnabás két meccsre szóló eltiltást kapott, Kovács Barnabás pedig beteg és kérdéses Úr Valér játéka is. 

Vissza a Hírek oldalra