Főoldal

Öt új igazolás - Felkészülési torna a Fedett Uszodában

Öt játékost igazolt az OB I-be jutott Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS), amely csütörtöktől szombatig tornát rendez a Fedett Uszodában.

Öt új igazolás - Felkészülési torna a Fedett Uszodában

Nem tétlenkednek az AVUS vezetői. A két év alatt két osztályt lépő, immár az OB I-ben, vagyis az első osztályban szereplő aligátorok keretéhez augusztus 1-jén már csatlakozott a korábbi Európa-bajnok, a legutóbb Szegeden vízilabdázó, 39 éves Kiss Csaba. A szakmai stáb is erősödött: dr. Vincze Balázst már bemutatták, mint a klub szakmai igazgatóját.

A kedd kora délutáni sajtótájékoztatón pedig újabb öt igazolást prezentáltak. A 28 éves szerb Ivan Basara korábban Pécsett és Szegeden pólózott, a 19 esztendős Baj Marcell Nagykanizsán, Kaposváron, a BVSC-ben, az Yblben, utoljára pedig a KSI-ben szerepelt. A 21 éves Garancsy András a KSI, az Érd és a Tatabánya érintésével jött Szombathelyre. A szlovák válogatott Polovicz Krisztánt pedig Kaposvárról szerződtették a vasiak. Nem lehetett ott a sajtótájékoztatón a 31 éves Rustam Ukumanov, aki a kazah válogatott színeiben részt vett a 2012-es londoni olimpián is. Ukumanov szombaton érkezik a vasi megyeszékhelyre. Valamennyi pólós kiemelte: jó csapatba került, hiszik, hogy a kitűzött célt, a bentmaradást teljesíti a gárda.

Juhász Tibor, az aligátorok elnöke elmondta: azért, hogy felvegyék a versenyt a vetélytársakkal, a legutóbbi bajnokságban szereplő, főként fiatalokra épülő csapatot tovább erősítették. A hazai meccseiket felváltva a Fedett Uszodában és a mögötte elkészült kis uszodában rendezik. Az új uszoda műszaki átadása megtörtént és az elkövetkezendő napokban terheléses teszt következik – utóbbi azt jelenti, hogy a csapat hétfőtől ott edz. Idén csekély összegért, 500 forintos belépőjeggyel lehet megtekinteni az AVUS hazai mérkőzéseit. A világ egyik legjobb bajnokságában vesz részt a csapat, ahol ennyi pénzért több sztárjátékost is élőben, szinte testközelből láthatnak a szurkolók.

Az AVUS csütörtöktől szombatig hat csapat részvételével felkészülési tornát rendez a Fedett Uszodában. A házigazda mellett további öt OB I-es csapat, a Debrecen, a Szeged, a Tatabánya, a Pécs és a Kaposvár száll vízbe. Az együttesek körmérkőzéses formában döntenek a helyezésekről. A belépés ingyenes.

A program.

Csütörtök, 9.30: Debrecen–Szeged. 10.50: AVUS–Tatabánya, 12.10: Kaposvár–Pécs, 16.00: Szeged–Tatabánya, 17.20: Debrecen–Kaposvár, 18.40: Pécs–AVUS.

Péntek. 9.30: Tatabánya–Pécs, 10.50: Kaposvár–Szeged, 12.10: AVUS– Debrecen, 15.30: Szeged– Pécs, 16.50: Debrecen–Tatabánya, 18.10: Kaposvár– AVUS.

Szombat. 9.30: Pécs– Debrecen, 10.50: Tatabánya– Kaposvár, 12.10: AVUS–Szeged.

Vissza a Hírek oldalra