Főoldal

Öt közte! A Szolnokot verte az ificsapat

Vasárnap 16 órakor a szolnoki együttes fogadtuk a Fedett Uszodában. Online közvetítettük a találkozót.

Öt közte! A Szolnokot verte az ificsapat

AVUS - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 14-9 (4-3, 3-3, 2-1, 5-2)

Szombathely, Fedett Uszoda, Ifjúsági Országos Bajnokság, 100 néző, 11. forduló

AVUS: Kovács B. - Hajmási 2, Juhász M. 1, Baranyai, Ekler B. 3, Sági 3, Doma 2. Csere: Varga Zs., Úr, Polcsik, Galambos 3. Edző: Matajsz Márk.

Az ezt megelőző gyermekmeccsen a hajrában volt esélyünk az egyenlítésre, ám sajnos 12-10-re elbuktunk- A serdülőtalálkozón szintén az alföldiek nyertek, 12-10 arányban bizonyultak jobbnak.

I. NEGYED

A mieink és a vendégek első támadása egyaránt kimaradt. Sőt, a második aligátor-akciót sem sikerült góllal befejezni. Megvan az első találat, a Szolnok szerezte: 0-1. De itt az egyenlítés: 1-1! Egy szépen kijátszott akció után Ekler Bendegúz góljával már 2-1 ide! Megint Ekler: nem cifrázta, óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba: 3-1! Klinga büntetőjével 3-2-re módosult az állás. Kézről-kézre adogattak a fiúk, a végén Sági pókhálózta ki a jobb alsó sarkot: 4-2. Eddig jellemzően mi kijátsszuk, a szolnokiak viszont kissé elkapkodják a támadásokat. Megint Klinga az, aki betalál,  a három vendéggólből kettő a nevéhez fűződik: 4-3. Emberelőnyben a vendégek, de Kovács szépen védi a szolnokiak lövését - ezzel vége is az első negyednek: 4-3 ide

II. NEGYED

Három perc telt el ebből a felvonásbó, de még nincs gól. Már van! Doma harcolt ki magának pozíciót és lőtt a hálóba: 5-3. Ekler Bendegúz büntetőjével az eddigi legnagyobb különbség: 6-3 ide. Sajnos már csak kettő,: 6-4-re vezetünk. Ez igen: Hajmási szép passzát Galambos hasonlóan remek mozdulattal emelte a hosszú, jobb sarokba: 7-4. 1.25-tel a negyed vége előtt időkérés. Csak nem akarnak leszakadni a szolnokiak, egy bombagóllal 7-5 az állás. Sőt, büntetőből már 7-6: Matajsz Márk gyorsan időt is kér. Vége a negyednek - a félidőben 7-6-ra vezet az AVUS.

III.FÉLIDŐ

Hajmási lövése a kapufáról a "vonal" mögé pattant, a bírók azonban nem ítétlek gólt...Megmerevedtek a frontvonalok, mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek. 4.45-tel a vége előtt centerből kiegyenlítenek a vendégek..Mondjuk ez nem hiányzott. Próbálkozunk, Baranyai elemi erővel a felső kapufát találja telibe. Aztán Hajmási passzát Sági centerből vágta a hálóba: 8-7! Hajmási úszott meg a jobb oldalon, beadását - ha cseppnyi szerencsével is - de Galambos gólra váltotta: 9-7. Mindjárt jobban nézünk ki.

IV. NEGYED

Góllal kezdtük az utolsó negyedet: Galambos szépen lefordult őrzőjéről, majd bevágta, ahogy kell: 10-7. Egy védhetetlen, bal felső sarkos lövés után 10-8 ide. Aztán Kovács lehúzta a rolót, mindent véd. Ez nem is tetszik a vendégeknek, egyikük víz alá nyomja a kapust...Egy kiváló bejátszást Hajmási szépen, finom mozdulattal húz centerből a hálóba. Nem csak neki tetszik a találat, zúg a vastaps a nézőtéren: 11-8! Ekler lóbálja-lóbálja, majd Hajmásinak passzol, aki a rövid sarokba lő: 12-8. Három perc van hátra. Juhász úszik meg, Ságinak passzol, aki ötre növeli az előnyt: 13-8. Szolnoki időkérés. Majd szépítenek a vendégek, de ez már nem oszt, nem szoroz: 13-9. Fél perc van hátra, zúg a szép volt fiúk! Így pláne szép a vége: Juhász teljesen egyedül maradt, az indítást pedig két másodperccel a lefújás előtt bebombázta: 14-9 a végeredmény.

Ha kicsit nehezen is lemdültünk játékba, a végére kiegyenesedtünk és megérdemelten nyertünk.

Vissza a Hírek oldalra